Ferran Civil s'acomiada després de la meitat dels Roserets com a alcalde

El batlle de Cercs viu amb il·lusió el seu darrer i 24è Roseret, que ha estat marcat pel bon temps

Aida Morales
10 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:02h
Cargolada popular del Roseret de Sant Jordi de Cercs
Cargolada popular del Roseret de Sant Jordi de Cercs

Cargolada popular del Roseret de Sant Jordi de Cercs Foto: Aida Morales

 

L'alcalde de Cercs, Ferran Civil, ha realitzat aquest diumenge a Sant Jordi un dels seus darrers discursos com a alcalde i, de ben segur, l'últim com a batlle a la festa del Roseret. Una celebració que, segons ha dit, és “molt especial”, tant per a la gent del poble com pels visitants i que, en el seu cas particular, enguany agafa un aire encara més memorable. 

Concretament, Civil ha viscut com a batlle 24 dels 48 Roserets que hi ha hagut en la història de Sant Jordi, un motiu que l'omple de “satisfacció” i d'orgull. A partir d'aquí, ha afirmat, espera que els que vinguin, “siguin qui siguin” sàpiguen continuar fent “lluir” la festa com fins ara, i que ho facin, com a mínim, “millor”. Civil també ha exportat aquesta premissa en l'àmbit municipal, en el qual ha fet una valoració positiva dels seus mandats: “Crec que nosaltres no ho hem fet malament; tenim un poble amb infraestructures malgrat tenir quatre nuclis, estem al capdavant de la comarca i a nivell de projectes, en tenim moltíssims”. 

 

Un dels voluntaris servint cargols a el Roseret Foto: Aida Morales

Pel que fa al nombre de persones que han passat per Sant Jordi durant aquest cap de setmana, es calcula que centenars, tot i que no hi ha possibilitat de tenir un nombre exacte. Algunes d'elles van venir cridades per la Fira Gastronòmica de dissabte i, altres, han pogut tastar la tradicional cargolada popular que ha comptat amb més de 300 quilos de cargols i 200 de vianda. Aquest any, però, el preu del tast no ha estat la voluntat, sinó dos euros, un canvi, però, que no ha frenat els veïns i veïnes que s'han aplegat a voltant de la gran paella amb bols i cassoles. “La veritat és que aquest any els cargols han sigut fabulosos; picantets en el seu punt i molt bons”, ha declarat l'alcalde. 

Durant el cap de setmana, Sant Jordi s'ha omplert de parades gastronòmiques, activitats infantils i concursos per a totes les edats. Un dels fets destacats, però, ha estat la ballada de l'Esbart Roser, que s'ha consolidat després de ressorgir l'any passat; així com la tria del fadrí i la fadrina, que dóna protagonisme a les persones de mitjana edat. En el seu conjunt, un cap de setmana “fantàstic”, segons Civil, en què el temps ha acompanyat de manera gairebé excepcional, ja que tradicionalment sempre cau algun xàfec.
 

Gran paella de cargols a la festa del Roseret de Sant Jordi Foto: Aida Morales

 

Cargols del Roseret de Sant Jordi de Cercs Foto: Aida Morales