El CAP de Puig-reig tindrà un mòdul especial per a l’activitat relacionada amb la Covid-19

L’espai mòbil extern permetrà separar l’activitat relacionada amb el coronavirus de la resta

Redacció
24 de febrer del 2021
El mòdul extern té 30 m² de capacitat útil
El mòdul extern té 30 m² de capacitat útil | Ajuntament de Puig-reig
Aquest dimecres ha començat a Puig-reig la instal·lació d’un mòdul de suport al Centre d’Atenció Primària del municipi. Es tracta d’un espai que servirà per donar cabuda a l’activitat relacionada amb la Covid-19 amb l’objectiu de diferenciar i separar aquestes atencions de les que no tenen res a veure amb el coronavirus.

Tal com han explicat fonts de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central, que gestiona el Centre d’Atenció Primària de Puig-reig, en aquest mòdul que s’instal·larà a tocar de l’edifici de l’ambulatori en un terreny cedit per l’Ajuntament, s’hi traslladarà l’activitat relacionada amb la Covid-19. S'hi faran les proves PCR, els tests ràpids d’antígens, el seguiment i la identificació de contactes de positius i les vacunacions, així com l’atenció als usuaris que puguin tenir símptomes de coronavirus. L’objectiu és separar i garantir un doble circuit per tal de generar una major seguretat tant pels usuaris com també pels professionals del CAP.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (CatSalut) està instal·lant aquests mòduls arreu del territori, amb la mirada posada en els Centres d’Atenció Primària més petits i que han quedat més col·lapsats des de l’inici de la pandèmia, com és el cas de Puig-reig.

L’alcalde de municipi, Josep Maria Altarriba, s’ha mostrat positiu per la instal·lació d’aquest mòdul de suport. “Com no pot ser d’altra manera, l’Ajuntament de Puig-reig dóna tot el suport a les iniciatives proposades pel Departament de Salut per fer front a la pandèmia, posant a la seva disposició totes les eines que té al seu abast”, ha afirmat.

Des de l’esclat de la pandèmia, ja fa gairebé un any, el CAP de Puig-reig ha hagut d’adaptar-se a les necessitats i fer front a unes tasques diferents i amb uns protocols especials disposant dels mateixos espais. Amb la instal·lació d’aquest nou mòdul, que es preveu que entri en funcionament aproximadament a finals de març, es podrà iniciar la recuperació de l’activitat habitual al Centre d’Atenció Primària i crear un espai diferenciat i únic per a l’activitat relacionada amb el coronavirus.

 
Arxivat a