CULTURA

La Polifònica té previst estrenar el musical «Arrelats a Puig-Reig» al maig

El projecte va quedar aturat per la pandèmia i ara s’han reprès els assajos per tal que es pugui estrenar per la Festa Major del municipi

per Redacció, 23 de febrer de 2021 a les 18:42 |
Assajos d'Arrelats a Puig-Reig | Ajuntament de Puig-Reig
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de 12 mesos de silenci, la Polifònica de Puig-reig torna a tenir entre mans les partitures d’Arrelats a Puig-reig, el musical amb segell cent per cent puig-regenc que està previst que es pugui estrenar, finalment, el proper mes de maig dins dels actes de la Festa Major del municipi. Aquest encàrrec de l’Ajuntament de Puig-reig és obra del compositor, pianista i director Sergi Cuenca. El llibret el signa el professor Quim Puig i l’escenografia anirà a càrrec de l’actriu Maria Casellas.

Els cantaires de la Polifònica de Puig-reig ja han tornat als assajos per treballar intensament i tenir a punt el muntatge en tres mesos, després que el projecte quedés aturat forçosament per la pandèmia de la covid-19. A hores d’ara s’està treballant per oferir dues funcions els propers 22 i 23 de maig.


Tal i com ha recordat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, Arrelats a Puig-reig s’havia d’estrenar per la Festa Major del 2020 i el març del 2020 s’havien d’iniciar els assajos intensius. Ara, un any després i amb la mirada posada en el proper mes de maig, s’han reprès els assajos del muntatge amb la presència del mateix compositor, Sergi Cuenca. “La Polifònica de Puig-reig està assajant amb totes les garanties de seguretat al pavelló municipal des d’aquest mateix febrer”, ha explicat. A més a més, durant les darreres setmanes, Maria Casellas, encarregada de l’escenografia, també ha fet els canvis necessaris per adaptar l’espectacle i els moviments a les mesures de seguretat que cal seguir en el marc de la pandèmia.
 

Assajos d'Arrelats al pavelló municipal de Puig-Reig Foto: Ajuntament de Puig-Reig


Un muntatge d'ADN puig-regenc

Arrelats a Puig-reig és una “obra única, pròpia i d’identitat per posar de relleu el poble”, tal i com va explicar l’alcalde Josep Altarriba durant la presentació del projecte el 2019. Es tracta d’un muntatge de gran format amb una orquestra de setze músics en directe. Tot i que l’obra no presenta un fil conductor únic, les parts estan ambientades en èpoques diferents del poble i les peces s’inspiren en fets, tradicions o anècdotes de Puig-reig, fugint estrictament d’explicar la història del municipi. “Hem de dir que no tot és verídic al cent per cent, però sí que l’autor s’ha inspirat en l’essència de personatges puig-regencs de diverses èpoques que han fet de nosaltres el que som i han acabat construint el nostre ADN, el de la gent de Puig-Reig”, ha destacat Subirats.

Les veus aniran a càrrec de la Polifònica de Puig-reig, que a banda dels temes corals on faran el paper del poble, també faran de solistes interpretant els personatges protagonistes del muntatge. Tal i com ja va explicar Sergi Cuenca en la presentació del projecte, la partitura s’ha escrit pensant en la formació coral puig-regenca i en el seu estil.

Implicació amb el projecte

El regidor de Cultura ha destacat la “gran predisposició” de tots els agents implicats en aquest muntatge. “Tothom hi està posant moltes ganes, moltes hores i més esforços afegits per la situació de pandèmia que ja ha fet ajornar l’espectacle”, ha explicat. L'Ajuntament de Puig-reig ha pressupostat 30.000 euros per tirar endavant el projecte, tot i que Subirats recorda que cap dels implicats cobrarà el que realment costa la feina que estan fent. "S'hi han implicat perquè s'ho han fet seu", ha volgut agrair-los.


 

 

Participació