El Consell aposta per una alimentació més saludable en els menjadors escolars que gestiona

Han introduït productes de proximitat i, en la mesura que sigui possible, també ecològics

Redacció
23 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:10h
Menjador escolar
Menjador escolar | Consell Comarcal del Berguedà
Amb l’objectiu principal que l’alimentació de l’alumnat sigui més saludable, el Consell ha realitzat aquest curs escolar un canvi en l’alimentació dels més menuts que ve marcat per la introducció de productes de proximitat i en la mesura que sigui possible, també ecològics.
 
El curs 2020-2021 les escoles de Montmajor, Casserres i La Valldan han estrenat menjador amb productes de proximitat. El disseny dels menús respecten les recomanacions que l’Agència de Salut Pública detalla en la guia “L’alimentació saludable en l’etapa escolar. Guia per a famílies i escoles 2020”. El curs vinent, 2021-2022, les escoles de Montmajor i Casserres tindran el mateix tipus de gestió que en l’actualitat i seguiran rebent el càtering de l’empresa que els hi serveix aquest curs, la berguedana Restaurant el Baixador. Pel que fa a l’escola de La Valldan, l’any vinent el Consell Comarcal del Berguedà deixarà de gestionar el menjador escolar i ho farà l’associació de mares i pares d’alumnes.
 
Per altra banda, el curs vinent el Consell Comarcal incorporarà la gestió del menjador escolar de l’Escola Sta. Eulàlia de Berga. L’ens comarcal ja ha començat a treballar en els plecs administratius i tècnics per treure a licitació el servei de menjador d’aquesta escola i de dues més, l’Escola Galceran de Pinós i l’Escola Lillet a Güell. Aquestes tres escoles el curs vinent estrenaran el model de menjador escolar gestionat pel Consell, i de la mateixa manera que a Casserres, Montmajor i La Valldan, es potenciarà l’ús de productes de proximitat i ecològics per aconseguir que en tots els menjadors gestionats pel Consell Comarcal del Berguedà s’hi ofereixin productes saludables i del territori.
 
El Consell Comarcal del Berguedà té la competència, delegada pel Departament d’Educació, de la gestió dels menjadors escolars de les escoles públiques de la comarca. En alguns casos, però, són els mateixos ajuntaments o les associacions de mares i pares d’alumnes els que demanen poder gestionar aquest servei i se’ls cedeix la seva gestió. Durant l’any, l’equip tècnic fa visites als diferents menjadors per tal de fer seguiment de la qualitat del servei.