PROCÉS CATALÀ

Òmnium reclama l’amnistia per a totes les persones represaliades en un acte a Berga

L’entitat va organitzar recollides de signatures arreu del país aquest cap de setmana amb uns actes que van comptar amb la presència de persones represaliades

per Laura Masnou , 22 de febrer de 2021 a les 17:21 |
L'acte celebrat a Berga | Laura Masnou
Òmnium Cultural va organitzar aquest cap de setmana passat actes arreu de Catalunya per reclamar l’amnistia de les persones represaliades. Un d’aquests actes es va fer dissabte a la plaça Sant Joan de Berga i hi van participar Òmnium Berguedà i Tomàs Sayes, el jove de la Pobla de Lillet que va ser retingut i identificat per la policia francesa en el marc de la mobilització que va promoure Tsunami Democràtic a la Jonquera el novembre de 2019.  

La presidenta d’Òmnium Berguedà, Montserrat Soler, va assenyalar que l’amnistia és “l’única possibilitat real” per l’inici de la negociació democràtica i “l’única via que abraça el conjunt de represaliats”. Soler va assegurar també que no deixaran “mai soles a les 2.850 persones represaliades” i va remarcar que si el govern espanyol vol solucionar el "conflicte polític" amb Catalunya només “ha de reconèixer el dret a l’autodeterminació i aprovar una amnistia”.


Els actes per reclamar l’amnistia i la marató de signatures impulsats per Òmnium Cultural va arribar a diferents punts de Catalunya, entre ells Manresa, Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, entre d’altres.
 

Recollida de signatures a Berga Foto: Laura Masnou

 

Participació