Òmnium reclama l’amnistia per a totes les persones represaliades en un acte a Berga

L’entitat va organitzar recollides de signatures arreu del país aquest cap de setmana amb uns actes que van comptar amb la presència de persones represaliades

22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:22h
L'acte celebrat a Berga
L'acte celebrat a Berga | Laura Masnou
Òmnium Cultural va organitzar aquest cap de setmana passat actes arreu de Catalunya per reclamar l’amnistia de les persones represaliades. Un d’aquests actes es va fer dissabte a la plaça Sant Joan de Berga i hi van participar Òmnium Berguedà i Tomàs Sayes, el jove de la Pobla de Lillet que va ser retingut i identificat per la policia francesa en el marc de la mobilització que va promoure Tsunami Democràtic a la Jonquera el novembre de 2019.  

La presidenta d’Òmnium Berguedà, Montserrat Soler, va assenyalar que l’amnistia és “l’única possibilitat real” per l’inici de la negociació democràtica i “l’única via que abraça el conjunt de represaliats”. Soler va assegurar també que no deixaran “mai soles a les 2.850 persones represaliades” i va remarcar que si el govern espanyol vol solucionar el "conflicte polític" amb Catalunya només “ha de reconèixer el dret a l’autodeterminació i aprovar una amnistia”.

Els actes per reclamar l’amnistia i la marató de signatures impulsats per Òmnium Cultural va arribar a diferents punts de Catalunya, entre ells Manresa, Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, entre d’altres.
 

Recollida de signatures a Berga Foto: Laura Masnou

Arxivat a