Guardiola de Berguedà farà un rentat de cara a les voreres del barri de l’Estació

L’actual pavimentació es troba en mal estat i serà substituïda per llambordes en els pròxims mesos

Roger Simon
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:38h
Les voreres malmeses del carrer de l'Estació
Les voreres malmeses del carrer de l'Estació | Ajuntament de Guardiola de Berguedà
La zona del barri de l’Estació de Guardiola de Berguedà canviarà en els propers mesos la pavimentació de les voreres. L’objectiu del consistori és substituir l’actual ciment pintat de color vermell per unes llambordes. Aquestes millores del paviment van començar a fer-se a la plaça de l’Ajuntament i el carrer de l’Església i ara serà el torn del barri de l’Estació.

L’alcalde del poble, Josep Lara, ha explicat que “al municipi cada any hi neva molt i amb la neteja i la potassa que s’ha de llançar als carrers per millorar la mobilitat, la pintura sobresalta i el ciment es fa malbé”. La renovació afectarà un total de 1600 metres de vorera, 800 metres per cada costat de carrer.

Pel que fa a les llambordes que s’hi instal·laran, Lara considera que “li donen un toc més amable i de poble”. A més, se soluciona el problema que es malmeti fàcilment. El cost del projecte és de 111.000 euros i és finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Altres obres i millores al municipi

Un altre dels projectes que el municipi preveu enllestir en els pròxims mesos, és el de la nova sala polivalent. El batlle del municipi assegura que “tota l’estructura metàl·lica i la fonamentació està pràcticament acabada i ja només quedarà la coberta i els tancaments per concloure la construcció de la sala”. Tota l’obra rondarà els 800.000 euros,  que seran finançats per la Diputació de Barcelona.

 

D’aquesta manera, els vilatans de Guardiola pròximament podran recuperar un espai polivalent per a celebrar-hi actes i concerts, així com també activitats esportives. No en disposaven d’un des que es va enderrocar el vell pavelló pel risc d’enfonsament que suposava el seu mal estat.
 

La nova Sala Polivalent en construcció Foto: Ajuntament de Guardiola de Berguedà


Paral·lelament, també es durà a terme la restauració i la modernització del cementiri municipal. L’alcalde considera que “el cementiri és un espai que es va envellint i és necessària una remodelació i restauració dels nínxols per millorar l’estat en què es troba”.
Aquest projecte, juntament amb la substitució del paviment de les voreres del Barri de l’Estació, ha entrat en el PUOSC del Govern per a aquest mandat.