Berga detecta vuit casos de Covid-19 en l’última setmana, la xifra més baixa des de setembre

Després que usuaris i treballadors de residències i personal sanitari ja hagin rebut la vacuna, comença la vacunació a altres col·lectius

22 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:26h
ona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa
ona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Althaia
En els últims set dies s’han detectat vuit casos positius de Covid-19 a la ciutat de Berga, la xifra més baixa des del mes de setembre. Així ho ha explicat el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, en roda de premsa telemàtica. El fet que en els últims 14 dies només s’hagin detectat un total de 27 casos positius, ha fet disminuir de forma brusca el risc de rebrot, que a dia d’avui se situa a 69,28, un nivell considerat moderat. Això suposa una millora considerable respecte dilluns passat, que se situava per sobre dels 200 punts.

Una altra dada que ens permet conèixer la situació epidemiològica actual és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt). Aquesta dada també ha disminuït de forma clara respecte la setmana anterior i actualment es troba en 0,48, mentre que fa set dies es trobava en 0,70. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix. Feia moltes setmanes que aquesta dada no es trobava a uns nivells tan baixos.

Comencen les vacunacions a altres col·lectius

Els primers col·lectius en rebre la vacuna de la Covid-19 van ser els usuaris i treballadors de residències i el personal sanitari. Sànchez ha explicat que aquesta setmana comencen les vacunacions a les persones amb grau de dependència 3 i als seus cuidadors, així com també a altres col·lectius com personal educatiu, fisioterapeutes, farmacèutics, veterinaris, etc. De fet, la vacuna ja s’ha administrat als professionals d’alguns centres educatius.  
Arxivat a