Les entitats i associacions de Berga ja poden sol·licitar formar part del Consell Municipal de Festes

L’objectiu és afavorir la participació ciutadana en l’organització dels esdeveniments festius que se celebren al municipal

Redacció
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:15h
El Carnaval celebrat l'any 2020 amb total normalitat
El Carnaval celebrat l'any 2020 amb total normalitat | Ajuntament de Berga
El reglament del Consell Municipal de Festes (CMF) de Berga entrarà en funcionament en les pròximes setmanes. Es tracta d’un òrgan consultiu d’assessorament, participació i debat, sense personalitat jurídica pròpia, per tractar els temes relacionats amb les festes locals.

Les funcions d’aquest organisme se centren a formular propostes artístiques i organitzatives a la regidoria que exerceix les competències en matèria de festes, potenciar la participació de la ciutadania, les entitats i les associacions berguedanes i proporcionar suport logístic durant el desenvolupament de les activitats que es portin a terme.

El reglament va ser sotmès a una consulta pública prèvia per tal que la ciutadania i les entitats locals poguessin presentar aportacions i suggeriments abans que la proposta fos aprovada pel ple de la corporació el passat mes de desembre. El consistori ha obert finalment el termini per tal que les entitats, associacions i altres col·lectius interessats a formar part del consell puguin sol·licitar la seva participació mitjançant la presentació d’una instància genèrica. 

El Consell Municipal de Festes comptarà amb dos òrgans: el plenari i les comissions de treball. D’una banda, el plenari estarà format per representats polítics, personal tècnic i representants d’organitzacions, entitats i associacions econòmiques, socials, professionals, veïnals i altres col·lectius o agents implicats en l’àmbit de festes. Es reunirà trimestralment en sessió ordinària per debatre sobre l’estat del municipi en matèria de festes, així com per definir el pla de treball.

D’altra banda, es crearan comissions de treball per a cadascuna de les festes municipals. Aquestes comissions s’hauran de reunir per programar, organitzar, coordinar i avaluar tots els elements que formen part dels esdeveniments festius de la ciutat.

Es consideren festes municipals organitzades o coorganitzades per l’Ajuntament de Berga les següents: la cavalcada de Reis, el Carnaval, la Carlinada, les festes de Sant Jordi, Sant Marc, Sant Pere de Madrona, els Cristòfols, Els Elois, la Gala d’Estels, Sant Quirze de Pedret i la Festa Major d’Hivern (Santa Eulàlia). 

Sol·licitud de participació al CMF 

Les entitats, associacions i col·lectius que vulguin participar activament al Consell Municipal de Festes hauran de presentar una instància genèrica mostrant el seu interès per formar part d’aquest organisme abans del 31 de març de 2021. En cas de voler participar en la comissió d’una o diverses festes, caldrà especificar les festes.

L’acceptació de la sol·licitud suposarà la integració de l’entitat en els òrgans demandats durant un període de 2 anys. Un cop finalitzat aquest temps, caldrà tornar a sol·licitar la participació al Consell Municipal de Festes.


 
Arxivat a