El Berguedà manté l'Esport Blanc Escolar tot i les restriccions

Els alumnes de cicle mitjà podran gaudir del programa fins al 26 de març

Redacció
19 de febrer del 2021
Un total de 6 centres educatius participaran en el programa
Un total de 6 centres educatius participaran en el programa | Consell Comarcal del Berguedà
El Berguedà manté la celebració del programa de l’Esport Blanc Escolar malgrat les restriccions imposades per la Covid-19. El Consell Comarcal i el Consell Esportiu han sumat esforços per tornar a oferir aquesta iniciativa que es va iniciar el 2014. El conseller d’Esports, Abel Garcia ha destacat que enguany el programa s’ha pogut celebrar “malgrat els inconvenients” derivats de la pandèmia. “Es tracta d’un projecte que és pal de paller a la comarca per promocionar l’esport blanc de base en diferents disciplines”.

Fins al 26 de març, els alumnes de cicle mitjà de centres educatius de la comarca participen en aquest programa coordinat pel Consell Esportiu del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament. La iniciativa acosta els esports d’hivern a l’alumnat de tercer i quart curs d’educació primària de les escoles de les comarques del Pirineu català.

L’objectiu principal d’aquest projecte és educar mitjançant l’esport a l’aire lliure i aprendre a respectar, gaudir el medi natural, adquirir habilitats i aprendre la tècnica dels esports de neu. El programa es divideix en diferents sessions de tres modalitats esportives: esquí nòrdic, esquí alpí i surf de neu. Enguany, per primera vegada també s’hi ha inclòs una sessió de múixing, caracteritzat per l’ús de gossos de tir.

Al Berguedà, hi participen un total de 6 centres educatius: Bagà, La Pobla de Lillet, Gironella i els de la Zona Escolar Rural (ZER) del Berguedà Centre integrada per les escoles de Vilada, de Borredà i la de la Valldan a Berga. Les activitats són guiades per tècnics professionals. El transport dels estudiants va a càrrec del Consell Comarcal del Berguedà.
Arxivat a