L’Hospital Sant Bernabé té sis pacients ingressats per Covid-19

La xifra de persones ingressades amb diagnòstic positiu de coronavirus ha disminuït a la meitat en només dues setmanes

19 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:44h
Hospital Sant Bernabé de Berga
Hospital Sant Bernabé de Berga | Pilar Màrquez Ambròs
L’Hospital Sant Bernabé de Berga té, actualment, sis pacients ingressats per Covid-19. Aquesta dada suposa una millora considerable, ja que la setmana passada n’hi havia deu i fa dues n’hi havia dotze. Així doncs, la xifra de persones hospitalitzades amb diagnòstic positiu de coronavirus ha disminuït a la meitat en només dues setmanes.  

A més, durant aquesta setmana –recordem que les dades s’actualitzen cada dijous- només ha ingressat una persona amb Covid-19 i s’han donat un total de cinc altes. Pel que fa defuncions, durant els últims set dies a l’hospital no se n’ha registrat cap vinculada a la malaltia. Quant al personal sanitari, la xifra de professional afectats pel virus no varia i actualment n’hi segueixen havent quatre amb diagnòstic de Covid-19.

El risc de rebrot segueix a la baixa

Les dades d’incidència de la Covid-19 al Berguedà segueixen millorant. Segons dades del Departament de Salut, a dia d’avui el risc de rebrot al Berguedà es troba als 129 punts, una xifra que fa tan sols tres setmanes es trobava disparada per sobre dels 400 punts. Pel que fa a la velocitat de contagi (Rt), se situa a 0,79. Això significa que una persona amb prova diagnòstica positiva al Berguedà contagia, de mitjana, a 0,79 persones. Des de l’inici de la pandèmia, la comarca ha registrat un total de 3.083 casos positius i 198 defuncions.