La Fira del Coneixement de Berga se celebrarà virtualment els dies 14 i 15 d’abril

L’esdeveniment ja té més de 500 inscrits

18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:21h
Estands de la Fira en una imatge d'arxiu
Estands de la Fira en una imatge d'arxiu | Pilar Màrquez Ambròs
La 11a edició de la Fira del Coneixement de Berga se celebrarà els dies 14 i 15 d’abril de manera totalment virtual. Aquesta fira comptarà amb diferents estands, una exposició, una conferència central i una visita a l’Espai Natural Protegit Serra de Queralt. Tot, és clar, en format virtual.

Aquest esdeveniment té per objectiu donar a conèixer projectes punters relacionats amb la ciència i la tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya i els seus centres de recerca i està adreçat tant a alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius d’arreu de Catalunya com al públic en general. L’organització de la fira va a càrrec de l’Exploratori de Recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga.

La directora de l’Exploratori de Recursos de la Natura, Dolors Grau, explica que aquest any han introduït diversos canvis per tal d’ adaptar la fira a un format virtual. D’una banda, enguany s’han reduït el nombre d’estands. D’una altra, els grups de recerca presentaran les seves investigacions i el material necessari amb antelació als participants perquè puguin començar a treballar-hi unes setmanes abans de les jornades. D’aquesta manera, durant les jornades les presentacions seran més curtes i els participants podran portar preparades totes les preguntes que vulguin fer als recercadors. Tots els estands de la fira giraran entorn d’un tema central: la salut i el benestar de les persones i les investigacions dutes a terme sobre la Covid-19 pels diferents grups de recerca participants.

Quant a la conferència central, anirà a càrrec de Jose M. Gil, Director del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari-UPC-IRTA i de la Càtedra Mercabarna de Malbaratament. Coincidint que el 2021 és l’any internacional de les fruites i les verdures, la temàtica de la conferència  girarà entorn del  malbaratament alimentari. Dolors Grau explica que el fet que aquesta conferència es faci de forma virtual té certs avantatges, ja que “al Pavelló de Suècia, que és on es feia normalment, no hi havia espai per a tots els participants, i, en canvi, enguany, tothom podrà seguir la conferència de forma telemàtica”.

Pel que fa a l’exposició “El bosc i la sostenibilitat” i la visita a l’Espai Natural Protegit Serra de Queralt, es duran a terme  en format virtual i ja es poden visitar des de la pàgina de l’Exploratori de Recursos de la Natura. De moment, ja hi ha més de 500 inscrits per unes jornades que, com tot en aquest últim any, seran d’allò més atípiques.
Arxivat a