Els barris de Gironella competiran entre ells per la millor decoració de Carnestoltes

El municipi celebrarà el seu Carnestoltes més atípic del 19 al 21 de febrer

Roger Simon
17 de febrer del 2021
Actualitzat el 18 de febrer a les 10:55h
El regidor de Festes, Lluís Vall, a la roda de premsa de Carnestoltes
El regidor de Festes, Lluís Vall, a la roda de premsa de Carnestoltes | Roger Simon
L’Ajuntament de Gironella ha fet una aposta innovadora per reinventar el Carnestoltes. Enguany no hi haurà la tradicional rua de carrosses, sinó que els protagonistes de la festa seran els barris i els balcons del municipi. Lluís Vall, regidor de Festes, ha explicat en roda de premsa que s’ha dividit el municipi per barris per “fer un concurs de decoracions. Els barris del municipi competiran entre ells i es canviarà la fisonomia dels carrers durant aquests dies”. La idea és que tots els veïns decorin els carrers del seu barri i els seus balcons seguint la temàtica escollida per convertir l’acte en un “Carnestoltes espectacular”.

Els dotze barris del municipi són Viladomiu Vell, Viladomiu Nou, Cal Bassacs, la Font dels Tòrracs, Cal Ramons, La Zona de les Eres, l’Avinguda Catalunya, el Barri de la Mainada, Cal Blau, Cap del Pla i el Nucli Històric.

El dissabte al matí el jurat passejarà i avaluarà les decoracions dels barris i balcons i a les 5 de la tarda la Perla, personatge del Carnestoltes gironellenc, donarà el tret de sortida a la gran festa de Carnestoltes. Recorrerà els carrers de Gironella per veure els barris disfressats i farà entrega dels premis als guanyadors del concurs. Tot l’acte es podrà seguir en directe per Televisió del Berguedà. Paral·lelament, a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament de Gironella, el DJ local Weah protagonitzarà una sessió en directe per tal que els veïns puguin treure els altaveus al balcó i facin disbauxa sense sortir de casa.

El barri més ben decorat rebrà 300 euros de premi, el segon 200 € i el tercer 100 € amb la idea que puguin recuperar una part de la inversió que puguin haver fet. A més, també es premiarà el balcó més ben guarnit de cada barri, amb l’entrega de 100 € en vals de descompte de 5 € per gastar al comerç local. També se celebrarà el concurs d’aparadors habitual, amb premis de 100, 75 i 50 euros.

Altres actes del cap de setmana

El divendres serà el dia pels més petits i pels més grans amb la visita de la Perla a les escoles i a la residència del municipi. El punt àlgid del divendres serà a la 12 del migdia amb el pregó, en format virtual, de la Perla. Després de dinar a la Fundació de Sant Roc hi tindrà lloc l’espectacle 80’s Roc pels usuaris del centre. Paral·lelament, a les escoles es durà a terme un concurs virtual, La Perla Challenge, amb tota mena de reptes.

La Glitter Party, la tradicional jornada de ball-fitness, serà l’acte que tancarà la jornada del divendres. Enguany però, canviarà de format i serà la Televisió del Berguedà qui a partir de les 8 del vespre emetrà la sessió en directe.

L’Ajuntament convida a la població a descarregar-se el dorsal i compartir-lo a través de les xarxes amb #GironellaÉsCarnestoltes. Els participants entraran en un sorteig de 10 vals de 10 € per gastar als comerços locals.

Per altra banda, diumenge es farà un Escape Town amb inici a la plaça de l’Ajuntament, un joc de proves que té per objectiu desactivar unes bombes per evitar que el Castell de Gironella voli pels aires. Els interessats podran reservar gratuïtament la seva hora a través de l’APP de Gironella. L’activitat està ideada per fer en grups de 6 persones de la mateixa bombolla.

L’últim acte del Carnestoltes de Gironella serà diumenge a les 6 de la tarda al Local del Blat. Es tracta d’una sessió de monòlegs anomenada Humor en Clau de Dona i representada per Neus Motos, Patrizia con Zeta, Beluni, Marta Burling i la Crazy. Per assistir-hi cal ser major de 18 anys i comprar l’entrada a Entradium.cat.

 
Arxivat a