El Consell realitza l’ampliació del Museu d’Art del Bolet de Montmajor

Els treballs consisteixen en condicionar la segona planta de l’edifici per tal que s’hi puguin dur a terme tallers i sessions divulgatives

Redacció
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:49h
Obres de millora del Museu d'Art del Bolet
Obres de millora del Museu d'Art del Bolet | Consell Comarcal del Berguedà
Aquesta primavera, Montmajor tindrà enllestida l’ampliació de la segona planta del Museu d’Art del Bolet. Aquesta obra permetrà ampliar l’oferta didàctica i divulgativa d’aquest espai expositiu.

Els treballs consisteixen en condicionar la segona planta de l’edifici -amb 110 metres de superfície construïda-, com a espai polivalent perquè s’hi puguin dur a terme tallers i sessions divulgatives. Així mateix es facilitarà l’accés al museu a persones amb mobilitat reduïda amb la instal·lació d’un ascensor que comunicarà la primera i la segona planta.
 
El Consell Comarcal del Berguedà va licitar aquests treballs per 101.567,85 euros i finalment es van adjudicar per 94.920 euros a l’empresa Gestió d’Obres i Serveis Sostenibles, SL (Geos) amb seu a Cardona. L’obra està finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) amb 41.970,19 euros, una altra part del cost es sufraga amb una ajuda de 46. 243,84 euros del Pla de Foment de Turisme i la resta 6.005,97 euros, més la direcció d’obra i els honoraris els assumeix el propi Ajuntament de Montmajor.
 
El Museu de l’Art del Bolet va ser inaugurat el 18 d’octubre de 2003 i compta amb una col·lecció de més de 500 figures de bolets de ceràmica. Es tracta d’un projecte pioner i únic a nivell de Catalunya i de tot l’Estat espanyol, i molt probablement arreu d’Europa. L’edifici que acull aquest museu és l’antiga casa consistorial de Montmajor.