Múltiples accions solidàries per recaptar diners per a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

S’han preparat diferents activitats durant el mes de març

16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:56h
Roda de premsa a l'Escola Llar Santa Maria de Queralt
Roda de premsa a l'Escola Llar Santa Maria de Queralt | Laura Masnou
L’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, juntament amb la col·laboració del Consell Comarcal i de diferents empreses i entitats de la comarca, ha organitzat múltiples accions solidàries que començaran el proper 1 de març i l’epicentre de les quals serà el 14 del mateix mes. Aquestes activitats impliquen una aportació econòmica que contribuirà al finançament de l’entitat. La gerent de la fundació, Ester Comelles, ha explicat que “l’entitat ha passat moments difícils, i tot i que ara estem més bé, encara no estem bé”, i per això, tots els diners recaptats es destinaran a la millora dels serveis de l’associació. La marca visible d’aquesta campanya serà una pinça, que animen a què tothom qui hi col·labori se la posi com a mostra del seu suport i la seva col·laboració.

La primera d’aquestes accions que es duran a terme és una subhasta solidària a la qual es podrà participar des de la pàgina 14m.cat. Entre l’1 i el 14 de març es faran diverses subhastes d’obres artístiques que artistes gràfics, pintors i il·lustradors han cedit a l’associació. A més, també hi ha dos grups de música que posaran a subhasta el seu concert per tal que la gent pugui comprar-lo. A canvi, els guanyadors podran gaudir d’un concert particular del grup en qüestió a casa seva. Aquesta acció compta amb la col·laboració especial de l’empresa Liven i de Llibresgràfics.

Per altra banda, l’empresa Pabevsa (panificadora de Berga i Valldan) repartirà dolços solidaris als seus forns i pastisseries que es faran especialment per a l’ocasió i els beneficis dels quals aniran íntegrament destinats a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. A més, també es vendrà xocolata feta per NaturCadí.

L’esport també tindrà un paper important en aquesta campanya solidària. El Club Esquí Berguedà hi participarà amb l’activitat “Sumem quilòmetres per la discapacitat intel·lectual”. En aquest cas, totes les persones que hi vulguin col·laborar podran adquirir un dorsal fent un donatiu per a l’associació i materialitzar el repte que hagin escollit, ja sigui caminant, corrent o anant en bicicleta. La inscripció i l’adquisició dels dorsals es podrà fer a través de la pàgina del Club Esquí Berguedà.

Els membres de l’associació també col·laboraran directament en aquest març solidari. Ja fa uns dies que els nois i noies de la fundació estan fent dibuixos que s’exposaran les setmanes prèvies al 14 de març a la Sala Verdaguer 7 del Carrer Major. Aquests dibuixos, apart d’estar exposats, també es podran comprar.

A més, també es compta amb la col·laboració de la Federació del Comerç Berguedà, que hi participarà a través de dues accions. Una d’elles s’anomena “El canvi ajuda”, l’objectiu de la qual és que la gent pugui dipositar el canvi que se’ls retorna quan compra als comerços en unes guardioles que s’hi col·locaran. La segona acció és un rebost solidari, que consisteix en què cada comerciant que ho desitgi ofereixi algun dels seus productes i serveis per a poder-los subhastar.

Finalment, Televisió del Berguedà també s’ha sumat a la iniciativa i hi col·laborarà oferint un programa que s’emetrà el 14 de març de 20h a 22h. En aquest programa es donaran a conèixer les accions i serveis de l’entitat, les activitats que s’han anat realitzant durant les setmanes prèvies, es donaran a conèixer els guanyadors de les subhastes i el total de diners recaptats i es podrà gaudir de diferents actuacions en directe. 
 

Accions solidàries que es duran a terme durant el mes de març Foto: Cedida