Borredà suspèn la tradicional festa de la matança del porc

S’havia de celebrar el proper diumenge 21 de febrer

Redacció
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:46h
Plaça Major de Borredà durant la festa de la matança del porc (arxiu)
Plaça Major de Borredà durant la festa de la matança del porc (arxiu) | Ajuntament de Borredà
L’Ajuntament de Borredà i la comissió organitzadora han decidit suspendre la tradicional festa de la matança del porc, una festa molt arrelada al municipi. En un comunicat han afirmat que el més important és la seguretat de tothom i que prefereixen esperar a poder-la celebrar l’any vinent.

Ja fa 48 anys que el municipi de Borredà celebra, el tercer diumenge de febrer, la festa de la matança del porc, en la qual s’ofereix esmorzar de forma gratuïta a tota la gent del poble i a tothom qui vulgui participar-hi. L’esmorzar consisteix en un porc sacrificat el dia anterior acompanyat d’altres productes comprats al municipi. Tot plegat suma prop de 200 kg de carn de porc acompanyada de pa que tothom pot torrar a les tres fogueres que s’encenen a la Plaça Major.

A més del tradicional esmorzar, darrerament també hi havia una exposició d’eines de la matança al Casal de la Gent Gran, que comptava amb la col·laboració de les aportacions d’algunes cases de pagès del municipi. En aquesta exposició s’hi podien veure instruments amb més de cent anys d’antiguitat i fotografies de la festa i d’altres festes particulars relacionades amb la matança del porc.

La festa de la matança del porc està molt arrelada al municipi, ja que era un moment de retrobament entre els borredanesos que actualment no viuen al municipi, les persones que hi tenen segones residències, així com també de veïns i veïnes d’altres municipis de la comarca. Aquesta festa que va començar com una juguesca entre una colla d’amics s’ha acabat convertint en una de les festes més emblemàtiques i importants de Borredà.