Berga millora les dades d’incidència de la Covid-19

El risc de rebrot es troba a 208,97 punts i la taxa de reproducció ja es torna a situar per sota de l’1

15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:51h
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. | Althaia
Les dades d’incidència de la Covid-19 de Berga han millorat en l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims set dies s’han detectat un total de 20 casos positius de Covid-19, 17 menys que en l’anterior actualització.

Aquesta disminució de contagis en l’última setmana ha suposat també una disminució del risc de rebrot, que ha passat dels 482,34 punts de dilluns passat als 208,97 actuals. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la malaltia és la taxa de reproducció (Rt), que, a dia d’avui, es troba a 0,70, mentre que la setmana anterior aquest indicador es trobava per sobre d’1. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.

Pel que fa a les dues residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19. Cal destacar que a partir d’aquesta setmana els usuaris ja podran començar a fer passejos fora de la residència.

Quan a l’Hospital Sant Bernabé, les xifres també han millorat lleugerament respecte la setmana anterior. Actualment, hi ha 10 pacients ingressats amb diagnòstic positiu de Covid-19, mentre que fa set dies n’hi havia 12. Pel que fa als professionals sanitaris, actualment n’hi ha quatre afectats pel virus.
Arxivat a