Cues i tranquil·litat en les primeres hores de votació al Berguedà

30.823 berguedans i berguedanes estan cridats a les urnes en unes eleccions atípiques

14 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:21h
Cues a l'exterior del col·legi ubicat al gimnas de l'Institut Guillem de Berguedà
Cues a l'exterior del col·legi ubicat al gimnas de l'Institut Guillem de Berguedà | Laura Masnou
Llargues cues sota la pluja en alguns col·legis electorals de la capital berguedana, però molta calma. Les eleccions més incertes degut a la pandèmia i a la incògnita d’una alta abstenció han arrencat a la comarca amb normalitat i s’han pogut constituir les 73 meses electorals sense problemes. En total, 30.823 berguedans i berguedanes estan cridats a les urnes

Tot i això, les diferències amb les eleccions d’altres ocasions són evidents. Llargues cues sota la pluja a les portes dels col·legis, separació de gairebé dos metres entre els votants, gel hidroalcohòlic a l’entrada i un responsable sanitari que dóna les instruccions pertinents i controla l’accés de votants al col·legi. Un cop dins, meses electorals àmpliament separades, molt poca gent dins el col·legi, gel hidroalcohòlic també a les taules i sortida diferenciada de l’entrada.
 

Interior del col·legi ubicat al Pavelló de Suècia Foto: Laura Masnou


A més, alguns col·legis electorals s’han hagut de canviar d’ubicació per tal de poder votar en espais més amplis i que permetin complir les mesures sanitàries. Aquest és, per exemple, el cas de Berga, que ha canviat de lloc quatre dels seus deu col·legis electorals. Així doncs, el col·legi que habitualment es troba a Hisenda, avui és al pavelló nou, el de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet ha passat al pavelló vell, el de les oficines de BRG es troba al Casino i a l’Institut Guillem de Berguedà s’està votant al gimnàs en comptes de fer-ho a la biblioteca com en altres ocasions.

Els responsables sanitaris de diferents col·legis electorals han explicat a NacióBerguedà que, en general, s’estan respectant les franges horàries recomanades i que la majoria de persones que han anat a exercir el seu dret a vot durant les primeres hores del matí han estat gent gran i de risc.