Territori licita la redacció de diferents projectes de millora de la C-26

Els estudis també preveuen la construcció d’una variant al pas de la carretera per l’Espunyola

Redacció
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:25h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció del projecte constructiu del condicionament del tram entre Montmajor i Avià. Aquesta actuació consisteix en l’eixamplament i la millora del traçat de la carretera per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. La redacció del projecte es licita per un import de 432.000 i un termini de sis mesos.

El tram del projecte té una longitud de 14 quilòmetres i abasta els municipis de Montmajor, l’Espunyola i Avià. En aquest àmbit, la carretera transcorre per una orografia complexa, amb trams on el pendent pot superar el 6%. L’actuació permetrà eixamplar la carretera, que té actualment sis metres d’amplada, fins assolir una secció de 10 metres d’amplada, formada per dos carrils de la circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres cadascun. Els estudis també preveuen la construcció d’una variant al pas de la carretera per l’Espunyola i la millora dels revolts al llarg del traçat. El pressupost estimat de l’actuació és de 24,5 M€.

A més, fruit del procés d’informació pública, s’impulsarà un nou estudi específic per al tram entre Avià i Berga, de tres quilòmetres de longitud, amb l’objectiu de minimitzar impactes en l’entorn i atendre a criteris de tractament urbà. La redacció d’aquest estudi s’ha licitat per un import de 38.000 euros i un termini de sis mesos. El pressupost estimat per aquesta actuació és de 3,2 M€.

Projecte de millora entre Navès i Montmajor

D’altra banda, s’ha licitat la redacció del projecte constructiu del condicionament de la B-420 entre Navès i Montmajor, al llarg de 4,5 quilòmetres de longitud. L’actuació permetrà ampliar la carretera fins als 9 metres d’amplada, amb carrils de 3,5 metres i vorals d’1 metre, així com millorar el traçat de la via amb la modificació d’alguns revolts i la intersecció amb la C-26. La redacció d’aquest projecte es licita per un valor de 270.000 euros i un termini de sis mesos. El pressupost estimat de l’obra és 8,2 M€.
 

Plànol dels trams de la C-26 a millorar Foto: Territori i Sostenibilitat

Arxivat a