Alba Camps reivindica ERC com l’opció «més útil» pel Berguedà

L’acte central de campanya d’ERC al Berguedà es va celebrar de forma telemàtica

Redacció
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:04h
Alba Camps en imatge d'arxiu
Alba Camps en imatge d'arxiu | Pere Fontanals
L’acte central de campanya d’ERC al Berguedà, celebrat de forma telemàtica, va comptar amb la presència de Ramon Camps, el cap de llista d’ERC a la capital berguedana, Josep Subirana, candidat a les llistes per Barcelona, Alba Camps, la delegada del govern a la Catalunya Central i candidata per ERC, Dionís Guiteras, alcalde de Moià i cap de l’oposició a la Diputació de Barcelona i Laura Vilagrà, numero dos a la llista d’ERC per Barcelona.

Alba Camps va explicar que la prioritat de la formació republicana és la de ser “una força política transformadora que busca que la gent visqui millor i que puguem ser els més útils a la comarca”. Tot seguit va llançar una sèrie de propostes electorals per convertir el “Berguedà, comarca de pas” amb el “Berguedà, comarca de pes”, com per exemple la construcció d’una fabrica de CLT, creant sinergies amb el sector forestal, el desenvolupament de les infraestructures viàries, especialment les que comuniquen amb el Solsonès, el Ripollès i Osona i les que connecten els municipis del Berguedà més allunyats de l’eix Llobregat amb la C16, i el desenvolupament de les infraestructures de telecomunicacions. Va recalcar també la importància de “donar suport als petits municipis” i ho va exemplificar amb la promoció de les escoles rurals feta des de la Conselleria d’Educació i en la reforma que proposa Esquerra de la llei de territori per tal de facilitar que el jovent pugui desenvolupar els seus projectes vitals a la comarca. Finalment va acabar per destacar la importància de la igualtat i el feminisme i va proposar la creació d’un servei d’atenció especialitzada contra la violència masclista al Berguedà.

Ramon Camps va destacar la “capacitat equilibradora d’Esquerra Republicana al territori”, atesa la seva presència tant a l’àrea metropolitana com a comarques. Per altra banda, Josep Subirana va incidir en la importància de polítiques que accelerin la transició energètica, que implementin l’economia circular i va definir la intenció d’Esquerra Republicana de crear una Conselleria d’Acció sobre el Clima com un “pas decisiu per crear un model de país sostenible”.

Dionís Guiteras va destacar la importància de tres reptes globals, com són la transició energètica, la crisis climàtica i la crisis demogràfica i Laura Vilagrà va remarcar el caràcter “propositiu i actiu” de la candidatura que encapçala Pere Aragonès. Vilagrà també va explicar les propostes d’ERC en l’àmbit del treball, l’habitatge i el suport a les famílies i va remarcar la voluntat “d’un govern ampli i sòlid i el poder aglutinador d’Esquerra Republicana dins l’espai independentista, essent la única opció per plantar cara a uns socialistes recolzats per VOX”.