ESPAIS VERDS

La Diputació lliura a Bagà l’estudi i pautes de gestió del verd urbà del municipi

L’estudi inclou propostes de gestió i manteniment per tal de millorar l’estat de la vegetació i dels espais on està situada

per Redacció , 11 de febrer de 2021 a les 12:55 |
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Bagà l'Estudi i pautes de gestió del verd urbà del municipi, un treball que serveix per a la de planificació dels espais públics i que ha de servir de marc referent en la gestió i manteniment dels espais verds urbans del nucli. L'estudi inclou un inventari i una diagnosi dels espais verds al nucli urbà i de l'arbrat a l'espai viari, així com propostes de gestió i manteniment per tal de millorar l'estat tant de la vegetació com dels mateixos espais on està situada.

El treball ha consistit en una anàlisi del verd urbà de la vila de Bagà, que està format per 847 arbres, dels quals 528 estan en l'espai viari, i de 72.400 m2 de superfície d'espais verds, la meitat dels qual corresponen a espais vinculats a equipaments o parcs. Com a resultat d'aquest anàlisi s'han fet una sèrie de propostes encaminades a la millora de la planificació i de la gestió del conjunt d'elements que es poden agrupar en quatre punts.


Així, el treball estableix nous criteris generals per a la gestió i el manteniment de l'arbrat i dels espais verds, proposa també una millora de l'organització del servei de manteniment, una millora tant de la qualitat de les espècies vegetals com també de la seva diversitat, i una millora del servei municipal de millora del conjunt del verd urbà.

El document desenvolupa cadascuna d'aquestes línies amb descripcions detallades, i a més a més, fa una proposta per cadascun dels espais existents, amb una descripció de les línies d'actuació per assegurar una millora quantitativa i qualitativa dels espais verds així com una major eficiència en la seva gestió.

 

Participació