Les obres del polígon d’Olvan començaran a finals del 2021

Es faran arribar els serveis d’aigua, electricitat, telecomunicacions i depuració a les parcel·les per tal de poder-les comercialitzar a les empreses interessades

10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:12h
Sector d'activitats econòmiques Berguedà-Olvan
Sector d'activitats econòmiques Berguedà-Olvan | Consell Comarcal del Berguedà
El consorci urbanístic pel desenvolupament del Sector d’activitats econòmiques Berguedà-Olvan, integrat per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament d’Olvan, està preparant la licitació de les obres d’urbanització de la  primera fase d’aquest nou espai comarcal.

Aquesta primera fase permetrà disposar d’una superfície total de 9,2 hectàrees  de sòl industrial  per a la implantació d’empreses. Les obres consistiran en portar els serveis d’aigua, electricitat, telecomunicacions i depuració a les parcel·les. La inversió estimada és d’aproximadament 2,7 milions d’euros i es preveu que s’iniciïn durant el quart trimestre d’aquest any 2021. Així, les primeres parcel·les que conformen la subfase primera disposaran de tots els serveis per ser comercialitzades el tercer trimestre del 2022.
 
L’Ajuntament d’Olvan va aprovar definitivament el projecte d’urbanització d’aquesta fase 1 el passat 11 de desembre. Sebastià Prat, alcalde del municipi, explica que l’entrada del Consell Comarcal al consorci ha de permetre “agilitzar el projecte i ser més eficaços i diligents. És un acord molt important, i hem de ser capaços de prémer l’accelerador”.
 
Un cop estigui tot urbanitzat, es té previst fer la comercialització per atraure empreses. En aquesta fase, hi intervindrà tant l’Agencia de Desenvolupament del Berguedà com el mateix Incasòl. Lluís Vall, president de l’Agència i conseller comarcal, ha explicat que des de l’Agència treballaran “l’estratègia de màrqueting per tal de vendre el Berguedà i focalitzar el Sector d’activitats econòmiques Berguedà-Olvan”.
 
Estratègicament situat a l’encreuament de la carretera C-154 amb l’eix del Llobregat, aquest polígon  ha d’esdevenir el motor de la reindustrialització de la comarca tal i com ha destacat el president Josep Lara al ple extraordinari celebrat aquest dimecres. “Aquesta és una assignatura pendent de la comarca. Ara  ha d’arribar a bon port  alhora que hem donat resposta a un ajuntament que va demanar  el  suport del Consell”.
 
El ple  extraordinari del Consell Comarcall  del Berguedà, ha aprovat per unanimitat, l’adhesió definitiva del Consell a aquest consorci i la modificació dels estatuts.