El PSC reclama més inversions en les infraestructures del Berguedà

Acabar amb el bloqueig de la C-16 i millorar la comunicacions amb les comarques veïnes són algunes de les seves prioritats

09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:58h
Lluís Casas, Abel García, Cristòfol Gimeno i Xavier Güell
Lluís Casas, Abel García, Cristòfol Gimeno i Xavier Güell | Laura Masnou
Trobar solucions i revertir la manca d’inversions en infraestructures al Berguedà. Aquesta ha estat una de les reivindicacions principals del PSC a la roda de premsa d’aquest dimarts a Berga. Abel García, primer secretari del partit al Berguedà, regidor de l’Ajuntament de Berga, conseller comarcal i número 54 a la llista de la circumscripció de Barcelona, ha explicat que per a ells és clau tant acabar amb el bloqueig del projecte de la C-16 com també millorar la xarxa de transport.

Pel que fa al tema del desdoblament de la C-16, García ha explicat que “fa anys que està enquistat i s’ha d’estudiar l’opció que el territori necessita amb menys impacte”, però que la solució passa per “escoltar la comarca i posar-hi diners”. També ha recordat que si “el Berguedà vol tenir futur, s’ha de facilitar la connectivitat amb les comarques que ens envolten”. Lamenta que, fins ara, totes aquestes reclamacions hagin “quedat en un segon pla” i que els berguedans, si volen arribar als centres econòmics, universitaris i mèdics de referència ho han de fer “per la C-55, que és una de les carreteres amb més sinistralitat, o per la C16, que és una de les autopistes més cares de Catalunya”.

Les altres reclamacions del PSC pel Berguedà són el desenvolupament del polígon comarcal d’Olvan, la millora dels serveis mèdics a la comarca i solucions a la problemàtica de l’habitatge i la degradació dels nuclis antics.

La roda de premsa també ha comptat amb la presència de Cristòfol Gimeno, candidat al Parlament i alcalde de Castellgalí, Xavier Güell, també candidat al Parlament , i Lluís Casas, de l’Ajuntament de Bagà. Tant Gimeno com Güell han defensat que treballaran “per què el canvi que Catalunya necessita i es mereix sigui una realitat el 14 de febrer”.