Eleccions catalanes 14-F

Quatre col·legis electorals de Berga canvien d’ubicació

Es canvien per espais més amplis que permetin complir amb les mesures sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19

per Laura Masnou , 9 de febrer de 2021 a les 13:26 |
Urnes en una imatge d'arxiu | ND
Quatre dels deu col·legis electorals de Berga canviaran la seva ubicació habitual per altres espais més amplis i que permetin complir amb les mesures sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. Així ho ha anunciat la regidora Roser Valverde en roda de premsa aquest dimarts. Així doncs, el col·legi que habitualment es troba a Hisenda, passa al pavelló nou, el de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet passa al pavelló vell, el de les oficines de BRG serà al Casino i a l’Institut Guillem de Berguedà es votarà al gimnàs en comptes de fer-ho a la biblioteca. Tots aquests espais estan adaptats per persones amb mobilitat reduïda.

Valverde també ha explicat que s’han establert una sèrie de protocols per tal d’evitar aglomeracions. Per exemple, cada col·legi electoral tindrà un recorregut diferenciat per entrades i sortides. Les cues, que s’hauran de fer a l’exterior, també estaran diferenciades entre les que són per persones de risc i per la resta de població. A més, es recomana acudir a la votació amb mascareta FFP2, portar el vot des de casa i complir amb les franges horàries (de 8 a 12 del matí, col·lectius de risc; de 19 a 20 persones en quarantena o amb PCR positiva i de 12 del matí a 19, la resta de la població).


També s’ha establert un protocol especial pels membres de les meses. A partir d’avui i fins el dia 12, totes aquelles persones que ho desitgin, poden anar al CAP a fer-se una prova diagnòstica. A més, el dia de les eleccions i durant l’hora de votació de les persones en quarantena o amb PCR positiva, tindran a la seva disposició epis de protecció integral.

En aquesta jornada electoral atípica també s’incorpora la figura del responsable sanitari, que n’hi haurà un a cada col·legi, i que vetllarà en tot moment pel compliment de les mesures sanitàries. Valverde ha reconegut que “serà una jornada intensa” i que s’ha posat a disposició de la jornada i dels veïns i veïnes un dispositiu “important” per part del personal municipal i de l’Ajuntament. Amb tot, esperen que tot i ser una jornada atípica, pugui ser el més normal possible i amb el mínim d’incidències.


Més de 60 persones presenten al·legacions

Només a la ciutat de Berga hi ha hagut més de 60 al·legacions per tal de no formar part de la mesa electoral, ja sigui com a membre de la mesa o com a suplent. Tot i que de moment no ha fet falta realitzar un altre sorteig, estan pendents d’una reunió amb la Junta Electoral de zona, que se celebrarà avui mateix, per tal de fer un anàlisi de la situació actual i poder assegurar que les meses es puguin constituir a tots els municipis de la zona.

 

Participació