FEINA

El Consell amplia els terminis del programa Treball Jove

El programa ja ha facilitat la contractació de 14 persones

per Redacció, 8 de febrer de 2021 a les 19:06 |
Oficina Jove del Berguedà | Consell Comarcal del Berguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’àrea de joventut del Consell Comarcal del Berguedà ha ampliat el termini per poder optar als beneficis del programa “Treball Jove”. Aquesta línia de subvencions destinada a empreses o entitats té l’objectiu de generar les condicions ideals per a la contractació de persones joves de la comarca. El programa “Treball Jove” del Consell Comarcal del Berguedà ja ha facilitat la contractació de 14 joves berguedans en el període de juliol a desembre de 2020. Les empreses que hi han participat són de diferents punts de la comarca, com per exemple, Berga, Avià, Bagà, Gironella, la Nou o l’Espunyola.
 

Abel Garcia, conseller de joventut, ha remarcat que aquesta ampliació és una mostra més de la “preocupació del Consell Comarcal per intentar buscar eines de forma continuada per tal d’empoderar els joves de la comarca i continuar treballant per l’arrelament d’aquest sector de la població al Berguedà“.
 

Les ajudes a les empreses o entitats que contractin joves d’entre 18 i 29 anys arriben a cobrir el 75% o el 50% sobre el Salari Mínim Interprofessional, depenent de la modalitat de contractació, per un màxim de dos mesos. La primera convocatòria del programa “Treball Jove” no va esgotar la totalitat del seu pressupost i és per aquest motiu que el termini s’amplia fins al mes de març de 2021.
 
L’àrea de joventut del Consell Comarcal va aturar el passat mes de febrer el programa de voluntariat internacional que portava dos anys realitzant a causa de la crisi sanitària de la covid-19. Davant la crisi social i econòmica que es va obrir, accentuada en el cas de les persones joves, es va decidir reorientar l’ajuda de 16.000 euros a un programa que fomentés la contractació de joves al Berguedà. “Aquesta és una acció fruit d’una col·laboració público-privada amb la Caixa, on donada la situació de pandèmia vam reformular la mobilitat internacional cap aquest programa on hem volgut buscar un primer contacte de joves formats amb el teixit empresarial de la comarca”, explica Garcia.
 
El Consell continua cercant oportunitats per als més joves 
 
En coordinació amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell Comarcal té actualment en marxa altres programes per fomentar l’emancipació i l’arrelament del jovent a la comarca.
 
El primer és el programa “Innovació i emprenedoria en esport i salut”, centrat en la formació i el suport professional per impulsar projectes innovadors en aquest sector especialment rellevant al Berguedà. “Estem treballant per dotar d’eines a les empreses per incentivar l’emprenedoria de professionals d’aquest àmbit”, afirma el conseller Abel Garcia.

Per altra banda, molts joves del Berguedà també estan gaudint aquest dies de la formació per a socorristes impulsada per l’Agència, donada l’alta demanda que hi ha en aquest sector durant els mesos d’estiu a la comarca. “Si son fructífers els projectes que tenim de cara al futur, com per exemple el del pantà de La Baells, aquest serà un altre filó d’ocupació”, afegeix el conseller Garcia.

 

Participació