Repunten els contagis de Covid-19 a Berga

El risc de rebrot se situa per sobre dels 400 punts i la taxa de reproducció de la malaltia és superior a 1

08 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:19h
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. | Althaia
La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga torna a créixer. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sánchez, ha explicat que en els últims set dies s’han detectat un total de 37 casos positius de Covid-19, 15 més que en l’anterior actualització.

Aquest repunt de contagis dels últims dies ha suposat també un augment del risc de rebrot, que ha passat dels 308 punts de dilluns passat als 482 actuals. Recordem que el risc es considera molt alt quan aquest indicador de risc de rebrot supera els 200 punts. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la malaltia és la taxa de reproducció, que a Berga se situa per sobre de l’1. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1, significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix. Aquesta dada també ha augmentat considerablement en els últims set dies, ja que ha passat de 0,63 a 1,17.

Pel que fa a les dues residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19. A més, la setmana passada ja es va confirmar que s’ha completat el procés de vacunació d’ambdues residències i que tant usuaris com treballadors ja han rebut la segona dosi de la vacuna.  

Quan a l’Hospital Sant Bernabé, actualment té 12 pacients ingressats amb diagnòstic positiu de Covid-19 i cinc professionals afectats pel virus. A més, durant l'última setmana s'ha hagut d'efectuar el trasllat d'un pacient a un altre centre hospitalari degut a complicacions en el seu diagnòstic. 
Arxivat a