Puig-Reig proposa un Carnestoltes des de casa per mantenir viu l'esperit de festa

La situació actual impedeix mantenir les activitats habituals

Redacció
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:19h
Puig-Reig podrà mantenir viu l’esperit de la festa de Carnestoltes sense sortir de casa. Sota el lema “Per Carnestoltes, portem Puig-Reig al cinema”, ja que la temàtica escollida és la del món cinematogràfic, la Comissió de Festes del municipi, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la resta d’entitats del poble, han preparat un seguit d’actes per mantenir l’essència de la festa de la disbauxa.

Des de la organització s’ha apostat per fer un gir als tradicionals concursos de disfresses per incentivar els vilatans a què es disfressin des de casa. Per això, pels dies 12, 13 i 14 de febrer s’ha organitzat un certament de disfresses virtuals amb premis per a les millors imatges que es pengin a les xarxes socials. Hi haurà un total de quatre categories amb premis a la millor disfressa infantil, a la millor en família, a la més atrevida i a la millor comparsa confinada. Paral·lelament, també s’ha plantejat un concurs de balcons guarnits amb tres categories de premis: el balcó més original, el més extravagant i el més simpàtic.

Per participar als concursos i que el jurat pugui valorar i emetre el veredicte de les millors disfresses i dels balcons més ben guarnits, la Comissió de Festes demana als veïns que comparteixin les seves propostes amb fotografies a través d’Instagram. Tan sols hauran de penjar la foto, etiquetar el compte de la Comissió i posar les següents etiquetes: #comissiodefestespuigreig i #carnestoltespuigreig21.

Tot i que la majoria d’actes habituals del programa s’han hagut de suspendre, sí que s’ha mantingut el concurs d’aparadors guarnits. Des de dilluns 8 i fins el cap de setmana, els aparadors dels comerços i establiments de Puig-Reig estaran ambientats amb elements de la temàtica d’enguany: el cinema. Un jurat serà qui decidirà les millors ambientacions i tots els premiats de tots els concursos rebran un lot de productes locals.

El pregó, per televisió

Els puigreigencs no es quedaran sense el tradicional pregó que dona el tret de sortida a les festes del Carnestoltes. Des de la televisió local s’emetrà un programa especial amb els pregons infantils que han elaborat els alumnes de 6è de primària de les escoles Alfred Mata i Sant Martí de Puig-Reig. A més, i com a novetat d’enguany, també es llegirà el pregó juvenil que han preparat els alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Puig-Reig. Mes enllà del pregó, també es podrà veure un reportatge amb imatges del carnestoltes infantil de les escoles del municipi. Després serà el torn del pregó dels Reis i les Reines del Carnestoltes, que també, enguany, serà en format telemàtic a través de TV Puig-reig. Com a activitats paral·leles, i amb un programa a part, la biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig oferirà propostes durant tota la setmana del 8 al 13 de febrer sota el lema “Una biblioteca de Cine”.
 

Cartell Carnestoltes 2021 Foto: Ajuntament de Puig-Reig



 
Arxivat a