Gironella vol conèixer l'opinió dels joves per dissenyar el pla de joventut

L’objectiu és poder fer un pla adequat a les seves necessitats i inquietuds

05 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:22h
Gironella
Gironella | Laura Masnou
La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Gironella, amb el suport de l’equip de govern, de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal, ha iniciat el disseny del nou Pla de Joventut. Aquest pla és d’una eina estratègica i participativa que permet definir, impulsar i coordinar les polítiques que es portaran a terme al municipi en matèria de joventut. La regidora de joventut, Anna Ferrer, ha convidat a tots els joves del municipi a participar-hi “per tal de poder fer un pla adequat a les seves necessitats i inquietuds”.

Per poder recollir les inquietuds i les aportacions del jovent proposen dues eines diferents. Per una banda, als més creatius se’ls convida a participar activament a través de les xarxes socials. Com? Gravant-se amb vídeo explicant de forma original les seves propostes per després penjar-ho a les xarxes amb l’etiqueta #CanviaGironella o escrivint i dibuixant aquestes idees. Per altra banda, també proposen contestar una enquesta digital. Serà a partir d’aquestes idees i propostes que es dissenyarà el pla. 

Aquest Pla Local de Joventut treballa sobre tres eixos principals que es perfilaran en funció dels interessos dels joves. El primer és el de l’empancipació juvenil, que inclou l’habitatge, els recursos laborals, la formació, la mobilitat i la salut. El segon es focalitza en els espais de trobada, que inclou la creació d’una comissió de festes, la creació d’un canal jove i el suport a entitats, entre d’altres. I, finalment, treballa en la possibilitat de comptar amb un espai destinat únicament els joves per tal que s’hi puguin dur a terme actes i celebracions que siguin del seu interès.
Arxivat a