Ginkgo posa a la venda gorres oncològiques solidàries

L’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà ha presentat les gorres solidàries coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer

04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:02h
Aurora Fernánez, presidenta de Ginkgo, durant la presentació de les gorres oncològiques
Aurora Fernánez, presidenta de Ginkgo, durant la presentació de les gorres oncològiques | Laura Masnou
Nova acció solidaria de Ginkgo. L’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà ha posat a la venda gorres oncològiques fetes a demanda per recaptar fons per a la investigació de la malaltia. Aquestes gorres tenen un preu de cost de 7 euros, es venen a 10 i els tres euros de diferència de cada venda se sumaran als beneficis de la Cursa de la Dona quan aquesta es pugui celebrar.  Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo, explica que feia molt de temps que volien posar en marxa aquest projecte, ja que es tracta d’un producte “molt necessari. Sentir-te bé és molt important, és el complement a la recuperació”. Fernández ha explicat també que les gorres oncològiques són una alternativa a les perruques, “que poden arribar a costar 500 euros”. Actualment, tenen 25 gorres en stock, però es fabriquen a demanda  gràcies a “una persona molt solidària que les elabora a preu de cost”. Hi ha tres models de gorra diferents, però amb una gran varietat de teles, colors i dibuixos perquè cadascú pugui escollir la opció que el faci sentir més còmode.
 

Gorres oncològiques Foto: Laura Masnou


Fernández també ha recordat que el dia 15 d’aquest mes és el Dia Mundial del Càncer Infantil, una malaltia “minoritària i que té molts pocs recursos per a la investigació”. A més, aquest any s’hi ha sumat la problemàtica de la pandèmia, ja que tal i com ella mateixa explica, gran part del pressupost dels laboratoris que investiguen el càncer infantil s’aconsegueix a través d’esdeveniments que, a dia d’avui, no es poden fer. És per això també que des de l’associació estan dissenyant un estoig de cotó ecològic i fan una crida a les AMPES de la comarca per tal de poder fer una campanya conjunta.

Finalment, ha explicat que la campanya dels bufos solidaris va ser tot un èxit. Es van recaptar més de 6.000 euros, que ja van ser entregats al laboratori ICO de l’Hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat, i encara, a dia d’avui, es segueix venent el producte. “Estem molt agraïts a tota la gent de la comarca i més tenint en compte el moment de crisi, no només sanitària, sinó també econòmica que estem vivint”.

Aurora Fernández no ha volgut deixar passar l’oportunitat de donar les gràcies a tots els sanitaris per la feina que estan fent tenint en compte la situació de pandèmia actual, però en especial a l’equip d’Oncologia de l’Hospital Sant Bernabé. Ha alertat també del perill que suposa que la majoria dels recursos s’estiguin centrant en la investigació de la Covid-19, ja que “la investigació és sinònim de vida. Si la investigació del càncer es para, són anys que estem perdent.”