El PSC exigeix la renúncia de la regidora de Bagà Mariona Pons per transfuguisme

Consideren que ha incomplert l’acord pres per unanimitat pels membres del PSC de trencament del pacte de govern amb ERC

03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:42h
Ajuntament de Bagà
Ajuntament de Bagà | Diputació de Barcelona
El PSC exigeix la renúncia de la regidora de Bagà Mariona Pons després de conèixer la proposta d’acord entre l’equip de govern de Junts per Bagà (ERC) i la mateixa Pons, del grup municipal Compromís per Bagà (PSC), ja que ho consideren un cas de transfuguisme.

Els socialistes van trencar el pacte de govern amb ERC el passat mes de novembre perquè “no va donar compliment als compromisos acordats”, amb la qual cosa van deixar l’executiu local en minoria. A les eleccions ERC havia aconseguit 5 regidors, el PSC 4 i Bagà Endavant 2. Ara, amb aquest acord, el grup republicà recupera el regidor que li faltava per tenir la majoria absoluta al ple.

Des del PSC exigeixen a Pons que renunciï al càrrec de regidora per “incompliment de l’acord pres per unanimitat de trencament del pacte”, així com també per “incompliment del compromís d’actuació conjunta”. Lluís Casas, portaveu del grup a l’Ajuntament de Bagà, assegura que estan “molt dolguts perquè ella no ens ho ha comunicat i ho justifica dient que nosaltres hem canviat la manera de ser. La realitat és que ella fou una de les impulsores del trencament amb l’equip de govern i en cap moment ens ho ha discutit en aquests dos mesos. Ens ha traït”. Mariona Pons podrà formar part de l’equip de govern com a regidora no adscrita, cosa que farà que “estigui buida de competències. Els regidors no adscrits no poden assistir a cap òrgan que depengui de l’ajuntament que no tinguin d’origen”. Casas ha explicat que “des del PSC entenem que Mariona Pons va deixar l’equip de govern el passat 18 de desembre quan ho va formalitzar, però des d’ERC fan servir l’argument que encara no li havien tret les competències”. Recorda també que el pacte Antitransfuguisme es va fer “precisament per evitar, sobretot en pobles petits, fugues a altres partits”.

A més, des del PSC també exigeixen a Junts per Bagà (ERC) el “compliment dels preceptes establerts en la Llei Antitransfuguisme vigent tenint en compte les tramitacions ja fetes per tots els membres del grup municipal de Compromís per Bagà (PSC), inclosa l’esmentada regidora”.