L’Agència crea 31 catàlegs d’activitats per fer amb guia

Hi ha un catàleg per cada municipi i la idea és incentivar els habitants de la comarca a realitzar activitats al seu poble

NacióBerguedà
03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:43h
Via Verda del Llobregat
Via Verda del Llobregat | ADBerguedà
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha creat 31 catàlegs, un per cada municipi, per tal d’incentivar els habitants de la comarca a realitzar activitats que potser no havien fet mai o que potser desconeixien que es podien fer dins el seu municipi. Lluís Vall, president de l’Agència, explica que “el confinament municipal limita la mobilitat dels ciutadans, però pot incentivar a conèixer millor el poble on vivim”. A més, afegeix, “aquesta situació de tancament municipal està portant als ciutadans al límit de l’angoixa i, a la vegada, els professionals del sector turístic, com ara els guies, es troben en un punt de no retorn”.   

En aquests 31 catàlegs s’hi poden trobar com a mínim 25 activitats que es poden realitzar al propi municipi amb acompanyament d’un guia. En aquests catàlegs s’hi presenten activitats tan variades com ara espeleologia, barranquisme, tir amb arc, raquetes de neu, parapent, BTT, activitats ambientals o astronomia, entre d’altes.

D’aquesta manera, es pretén animar als ciutats a què desenvolupin activitats dins el mateix municipi a la vegada que promocionen les empreses d’activitats al medi natural. En aquest sentit, Vall afirma que “cal aprofitar tot allò que ens ofereixen els termes municipals i descobrir-ho de la mà dels guies del Berguedà. És una oportunitat que ens ofereix la situació i un gest que ens permet ajudar una mica el sector”.