El Consell finalitza les obres del Teatre de Viladomiu Nou

Les obres han tingut un cost de més de 730.000 euros

NacióBerguedà
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:32h
Edifici del cinema de Viladomiu Nou
Edifici del cinema de Viladomiu Nou | Consell Comarcal del Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha finalitzat les obres per reconvertir l’antic edifici del cinema de Viladomiu Nou (Gironella) en un espai cultural que aplega un teatre, sales d’usos polivalents i despatxos. Les obres han tingut un cost de 734.514,77 euros.
 
Els treballs han consistit en fer tots els tancaments exteriors i els seus acabats, l’execució de les compartimentacions dels espais interiors, els acabats interiors de tot l’edific, paraments verticals, sostre i paviments, l’execució de les instal·lacions bàsiques de l’edifici, com són el sanejament, l’aigua potable, la climatització, la renovació d’aire, l’electricitat, l’enllumenat, els sistemes contra incendis i de seguretat, i fer l’escenari.

Les obres les han pagades el Consell Comarcal a través del fons FEDER amb una aportació de 303.518,50 euros, l’Ajuntament de Gironella amb 270.478 euros així com la Diputació de Barcelona amb 151.759,25 euros. Ara només falta posar-hi el mobiliari del teatre que va a càrrec de l’Ajuntament de Gironella.
 
Es tracta d’una actuació que ja formava part del Pla d’Equipaments Culturals de Gironella elaborat conjuntament amb la Diputació de Barcelona i que permet recuperar un edifici que va donar vida i cultura a l’antiga colònia tèxtil de Viladomiu Nou. A partir d’ara, s’hi podrà tornar a iniciar activitat cultural i programació.

El Consell Comarcal del Berguedà va encarregar-se d’adjudicar aquesta obra perquè forma part del conjunt d’inversions de millores d’elements patrimonials de la comarca pel qual l’ens i diferents ajuntaments van aconseguir una ajuda de gairebé 1 milió d’euros dels fons Feder, en concret 975.949,58 euros
Arxivat a