Berga presenta un Carnaval “d’estar per casa”

Concursos, un espectacle de màgia i una escape room són els actes que s’han preparat per “mantenir l’esperit de festa i recuperar l’alegria i les ganes de fer coses divertides”

02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:35h
Els regidors Roser Valverde i Isaac Santiago a la presentació del Carnaval 2021
Els regidors Roser Valverde i Isaac Santiago a la presentació del Carnaval 2021 | Laura Masnou
La pandèmia de la Covid-19 ho ha trastocat tot i ha fet aflorar la inventiva i la capacitat de reinvenció de tota la societat. I és clar, la festa del Carnaval no podia ser menys. Aquest any no hi haurà la tradicional rua pels carrers de Berga, ni tampoc multituds, però l’esperit de la festa hi serà ben present a través d’actes d’acord amb la normativa i les restriccions vigents. Amb pijama i en un escenari d’allò més carnavalesc, Roser Valverde, regidora de Festes, i Isaac Santiago, regidor de Joventut, han donat a conèixer els actes d’un Carnaval que, com ells han definit, serà “d’estar per casa”.

Concursos des de casa

Els menors de 12 anys podran començar a escalfar motors pel Carnaval participant a un concurs de menús de dijous llarder. Fins el dijous 11 de febrer tindran temps de preparar diferents menús i penjar les fotografies i vídeos al formulari que trobaran al codi QR2 del cartell o a la web de l’ajuntament. En aquesta categoria, hi ha haurà tres premis: el menú més divertit, el menú més sa i el menú més ben conjuntat entre els diferents plats presentats. Les persones guanyadores del concurs es donaran a conèixer el dissabte 13 de febrer en directe per Televisió del Berguedà i de premi rebran un lot valorat en 100 euros.

Aquest però no serà l’únic concurs d’aquest Carnaval atípic. Fins el dissabte 13 de febrer serà possible participar a un concurs virtual de disfresses per “mantenir l’esperit festiu” i adreçat a tots els públics. Roser Valverde ha remarcat la importància que “les disfresses es facin individualment o amb el grup de convivència habitual”. A més, també quedaran desqualificades totes aquelles fotografies o vídeos que s’hagin realitzat a la via pública. Aquest concurs tindrà deu categories: disfressa més original, la més elaborada, la més ben conjuntada entre grups de convivents, la millor disfressa de pijama, el millor popurri, el millor maquillatge, la millor mascareta, la millor actuació, la millor decoració de l’espai i la millor mascota disfressada. Els premis seran vals de 100 euros que es podran gastar en comerços associats a Berga Comercial. Per poder participar, només serà necessari inscriure’s al formulari del codi QR3 del cartell o de la web de l’ajuntament. El veredicte també se sabrà en el programa en directe de Televisió de Berguedà de dissabte.

Escape room en grups de convivència

El dijous 11 i el divendres 12 serà possible participar de forma gratuïta en una escape room a càrrec d’Insomnia anomenada El Gran Show i habilitada al Museu del Circ. Els equips es faran amb grups bombolla de quatre persones que s’hauran d’inscriure a ticketara.com. En cas que algun grup de convivència sigui superior a quatre persones, s’hauran de posar en contacte amb Berga Jove. L’escenari del joc serà desinfectat després de cada grup.

Espectacle de màgia al Teatre Municipal de Berga

Pel que fa al dissabte, hi haurà un espectacle familiar de màgia al Teatre Municipal de Berga a càrrec de la maga Melanie, que també serà gratuït, i pel qual cal inscripció prèvia a través de ticketara.com. La regidora Roser Valverde ha animat a que els assistents a l’acte vagin disfressats.

Finalment, i com que no es pot fer el tradicional enterrament de la sardina, es farà la lectura del Testament de la Notaria de la Madrona en directe per xarxes socials i per Televisió del Berguedà. Valverde ha animat a la ciutadania a participar en els diferents actes per “recuperar l’alegria i les ganes de fer coses divertides. Tot i que la situació de pandèmia és molt greu, cal recordar la manera de viure les festes col·lectives encara que sigui des de casa, ja que és una manera de fer xarxa i de fer ciutat”.
 

Cartell Carnaval 2021 Foto: Ajuntament de Berga