ERC del Berguedà posa en valor la seva aposta municipalista

En una roda de premsa celebrada a la Plaça Sant Pere, han posat la base municipalista del partit com un tret essencial per conèixer i fer front als nous reptes del territori i del país

30 de gener del 2021
Actualitzat el 01 de febrer a la 13:23h
ERC Berguedà durant la roda de premsa a la Plaça Sant Pere
ERC Berguedà durant la roda de premsa a la Plaça Sant Pere | Laura Masnou
La Plaça Sant Pere de Berga ha acollit la roda de premsa dels candidats berguedans que formen part de la llista electoral d’ERC. La puig-regenca Alba Camps, primera candidata pel Berguedà a la llista d’ERC al Parlament i delegada del Govern a la Catalunya Central,  ha assegurat que la base municipalista del partit els permet “tenir molt clars els reptes i les oportunitats del territori i del país”. Camps ha defensat pel Berguedà la necessitat de potenciar nous sectors econòmics per “diversificar l’economia” i d’impulsar una “economia més cooperativa, més social i més comunitària que es faci des del territori i per al territori”.

També ha defensat la importància de col·locar les polítiques digitals al centre per poder fer efectiva la transformació de la comarca. Segons Camps, la pandèmia ha demostrat que el teletreball és una eina molt important a tenir en compte pel que fa a les polítiques de repoblament. Per tant, segons Camps, “tots els municipis berguedans han de tenir accés a totes les infraestructures de caràcter digital”.

Per la seva banda, Josep Subirana, segon candidat pel Berguedà a la llista d’ERC, ha reivindicat el partit com la millor opció per un “Berguedà i un país més sostenible i amb futur “. Subirana també ha posat en valor l’esforç d’ERC per tal que finalment no es dugui a terme la incineradora de Cercs, cosa que ha demostrat, explica, que és possible “des del territori influenciar tot un partit i a través d’un partit influenciar tot un país”.
 

Josep Subirana durant la roda de premsa a la Plaça Sant Pere Foto: Laura Masnou



La roda de premsa també ha comptat amb la presència d’Adam Majó, director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya, i Ramon Camps, número 1 d’ERC a Berga. Majó ha destacat que “un govern encapçalat per ERC serà capaç d’anar més enllà en la defensa dels drets civils i polítics”.