CiU projecta una Berga que actuï de capital amb majúscules

Convergència considera que la capital del Berguedà també ho pot ser de la cultura popular, del carlisme, dels bolets o de la música

Redacció
08 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:00h
Convergència i Unió (CiU) de Berga té clar que aquesta ciutat ha d'aprendre a liderar i a exercir del que és, la capital de la comarca del Berguedà, però també una possible capital de la cultura popular, dels bolets, de la música i del carlisme. Així doncs, i segons apunten en un comunicat, ha d'assumir aquest rol, treballar-lo i potenciar-lo.

“Hi ha moltes oportunitat al nostre abast, si juguem bé les nostres cartes”, destaquen. Entre aquestes, donar-se a conèixer internacionalment, funcionar com a motor del Berguedà i esdevenir el referent turístic. 

Per a aconseguir-ho, CiU proposa una sèrie de mesures, com ara promoure i comprometre's amb xarxes de ciutats amb interessos comuns com les capitals del Pirineu Central o de la Catalunya Central, les ciutats Patrimoni Immaterial de la Humanitat, les poblacions catalanes d'entre 15.000 i 25.000 habitants, els municipis amb qui s'està agermanat o agrupacions com l'Associació de Municipis pe la Independència. Així mateix, Convergència també proposa treballar la internacionalització de la ciutat mitjançant activitats amb el Casal d'Europa o el grup d'empresaris Pirineu Global, i no tancar la porta a projectes europeus que donin accés al know-how i finançament suplementari. 

Pel que fa al turisme, consideren que és important captar-ne més de fora de Catalunya, especialment, de l'Estat francès, motiu pel qual Berga ha de continuar exercint de lobby per a l'acabament de l'E-9 fins a Tolosa. En aquest marc de projecció exterior, però, destaquen la feina per fer amb les entitats i organitzacions de la comarca, i en la coneixença d'idiomes. Per això, afirmen que donaran suport a les iniciatives en pro de l'ensenyament de llengües i als intercanvis. 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Berga, 2007 i 2011

Arxivat a