La CUP reclama la necessitat d’un rescat social en l’acte d’inici de campanya al Berguedà

L’acte s’ha pogut seguir en directe per xarxes socials

29 de gener del 2021
Actualitzat a les 22:22h
Sebastià Prat durant l'acte de campanya electoral
Sebastià Prat durant l'acte de campanya electoral | Laura Masnou
Sebastià Prat, alcalde d’Olvan, i Anna Pujol, militant feminista, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la campanya electoral de la CUP al Berguedà. En un acte que s’ha retransmès en directe per xarxes socials, Prat ha posat de manifest la necessitat “d’un rescat social immediat” que garanteixi la sanitat i l’educació públiques, el dret a l'habitatge, els llocs de treball i la renda bàsica. Entre les propostes de la CUP per donar resposta a la crisi actual hi ha la creació d’un pla per protegir llocs de treball i el teixit productiu, l’ampliació del parc d’habitatge públic, la regulació dels lloguers i la desprivatització de serveis públics.

Prat també ha qüestionat la idoneïtat de celebrar una campanya i unes eleccions tenint en compte la situació actual, ja que “els hospitals estan desbordats i moltes famílies també ho estan, però econòmicament, ja que no poden arribar a final de mes”. Tot i això, ha dit, es plantegen la campanya amb la intenció de “guanyar, créixer, ampliar espais i seguir avançant en la nostra proposta de transformació de la societat”.

Per altra banda, Anna Pujol ha reivindicat el municipalisme i el feminisme com a base per construir un projecte que transformi la societat des de la base. “El feminisme no és cosa de dones, és una cosa de societat”, ha afegit.