Eleccions catalanes 14-F

ERC reivindica el seu municipalisme per ser la força més votada el 14-F

En un acte inèdit, els candidats del Bages, Osona, el Berguedà i el Moianès han ofert una roda de premsa conjunta a Manresa

per Pere Fontanals , Manresa, 29 de gener de 2021 a les 19:47 |
La delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps | Pere Fontanals
Els candidats de la Catalunya Central d'ERC a les eleccions al Parlament han reivindicat la força municipalista del partit per acabar sent l'opció més votada el proper 14 de febrer. En una convocatòria inèdita, els candidats del Bages, Osona, el Berguedà i el Moianès, acompanyats per la número 2 a la demarcació de Barcelona, Laurà Vilagrà, s'han trobat a la plaça Major de Manresa per oferir la roda de premsa que dona el tret de sortida de la campanya republicana per a les eleccions.

Amb la data de les eleccions ja confirmada per al proper 14 de febrer, Vilagrà ha posat sobre la taula que "és la segona vegada que ens marquen una data per fer les eleccions", en un "155 encobert". La santpedorenca ha posat èmfasi en el fet que és la vegada que la Catalunya Central està més representada, i en millors posicions, a les llistes d'ERC. "Ens juguem avançar cap a la independència o quedar-nos en el 2010, que és el que vol el senyor Illa, que és molt més que immobilisme".


La delegada del govern a la Catalunya Central i candidata del Berguedà, Alba Camps, ha posat en valor la tasca feta des de les conselleries de Serveis Socials, Educació i Sanitat, "mentre han estat governades per Esquerra han vist com el seu pressupost no feia més que augmentar". També ha incidit en la necessitat de tenir una conselleria d'Igualtat i Feminismes "per fer polítiques transversals a tots els departaments".

El candidat bagenc i alcalde Cardona, Ferran Estruch, ha situat la "tradició municipalista" d'ERC com a força per fer política des del territori al Parlament. "Els candidats de les comarques del Bages, Osona, el Berguedà, el Solsonès i el Moianès "anirem plegats" a visualitzar el territori al centre del debat polític, davant de reptes que tenim "en infraestructures i transport públic" que no es veuen si no és "des del municipalisme".


La candidata d'Osona, Margarida Feliu, ha incidit en la sostenibilitat i en la necessitat que els pobles petits tinguin accés a tots els serveis i estiguin connectats digitalment. Finalment, la candidata del Moianès i del Jovent Republicà, l'Elsa Mestre, que ha destacat la necessitat que els joves tinguin veu al Parlament.


Altres notícies que et poden interessar

 

Participació