PORTA A PORTA

El Consell cobrarà la reposició dels cubells del porta a porta per evitar que se’n faci un mal ús

Els cubells seguiran sent gratuïts per a tots aquells que els demanin per primera vegada

per NacióBerguedà , 29 de gener de 2021 a les 11:30 |
Cubells del porta a porta | Consell Comarcal del Berguedà
La reposició de cubells, bujols i contenidors als 12 municipis berguedans on es fa la recollida del porta a porta serà de pagament a partir de l’1 de febrer per tal d’evitar que se’n faci un mal ús. Des de la posada en servei del nou model de recollida, entre l’octubre i el novembre del 2018, s’han donat gratuïtament a la ciutadania i grans productors (activitats industrials) un total de 74.747 unitats.
 

Un cop superat amb escreix el període d’implantació del porta a porta, el Consell Comarcal ha vist necessari que les reposicions s’hagin de pagar per evitar que se’n faci un mal ús. El pagament d’aquest material ja es preveia en l’ordenança que es va aprovar en el seu dia i, de fet, s’havia d’haver aplicat l’1 de gener però s’ha donat un mes de marge abans d’activar-ho
 

A partir del dilluns 1 de febrer, el ciutadà que necessiti un cubell, bujol o contenidor l’haurà de pagar a preu de cost. El Consell cobrarà exactament el preu de la compra pública del material que s’hagi fet en cada cas i no hi ha cap despesa extra.
 
Pagament per transferència

El pagament s’ha de fer a través d’una transferència bancària. El número de compte per realitzar els ingressos és el següent: ES48 2100 0015 6402 0047 7464. Caldrà indicar com a concepte “Compra Cubell” i fer-hi constar l’adreça. Un cop fet l’ingrés, els ciutadans s’hauran d’adreçar al punt d’atenció del porta a porta que pertoqui de cada municipi i presentar el justificant de pagament abans de fer la recollida del material.
 
Els grans productors el podran recollir al lloc habitual a la nau del Consell Comarcal, ubicada al polígon industrial de la Valldan, demanant cita prèvia i portant el corresponent justificant de pagament per l’entrega del material.
 
Lliurament gratuït el primer cop

El lliurament gratuït de cubells, bujols o contenidors es mantindrà per a qualsevol activitat comercial o ciutadà que arribi de nou a uns dels 12 municipis del porta a porta. En aquests casos, es farà entrega dels bujols o contenidors corresponents de forma gratuïta, de la mateixa manera que s’ha fet la resta de població en el moment de la implantació del porta a porta.

Els 12 municipis on s’aplica el porta a porta són Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada.

 

Participació