Uns 700 joves de la Catalunya Central s'inscriuen a la Garantia Juvenil

L'objectiu de la iniciativa europea és frenar l'atur juvenil i fomentar l'ocupació

Redacció
08 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:45h

Presentació del servei de Garantia Juvenil al Berguedà Foto: Govern


Prop de 700 joves de la Catalunya Central ja s'han inscrit a la Garantia Juvenil. Es tracta d'una iniciativa europea que compromet la Generalitat de Catalunya a facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina o assessorament en emprenedoria a persones d'entre 16 i 24 anys, abans que completin quatre mesos sense estudiar ni treballar. 

Així ho ha explicat la directora del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Olga Campmany, en la jornada de presentació d'aquest programa a Berga, que ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, i de la delegació a la comarca de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Boix. En aquest acte, la directora ha afirmat que la Generalitat “aposta” per la Garantia Juvenil, a la qual ja s'han inscrit uns 8.200 joves arreu de Catalunya perquè, entre d'altres actuacions, la formació i pràctiques a les empreses faciliten la inserció laboral. 

Aquesta iniciativa està programada per reduir l'atur juvenil i l'abandonament prematur dels estudis, i compta amb un pressupost de 240 milions d'euros provinents del Fons Social Europeu, així com d'un pla d'actuacions que va del 2014 al 2020. 
Arxivat a