Els grups escolars confinats al Berguedà baixen a quatre

A dia d’avui, i segons dades del Departament d’Educació, hi ha prop d’un centenar de persones confinades entre alumnat i personal docent

Laura Masnou
26 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:28h
Aula d'una escola
Aula d'una escola | ACN
Les dades de la pandèmia al Berguedà sembla que comencen a millorar. En els últims dies no només ha disminuït en més de 400 punts el risc de rebrot i la taxa de reproducció de la malaltia s’ha situat per sota d’1 a la comarca, sinó que també han disminuït el nombre de grups escolars confinats. La setmana passada n’hi havia set mentre que, a dia d’avui, i segons dades del Departament d’Educació, n’hi ha tres. Això suposa que hi ha prop d’un centenar de persones, entre alumnat i personal docent, en aïllament preventiu.  

Segons consta en aquestes dades, els centres que actualment tenen grups en quarantena són l’Institut Guillem de Berguedà i l’Institut Serra de Noet de Berga amb un grup cadascun i l’Escola Santa Maria d’Avià amb dos grups confinats.

Durant el primer trimestre les xifres de Covid-19 a les escoles van ser canviants i en plena segona onada es va arribar als 19 grups confinats. Aquesta xifra es va estabilitzar a mitjans de desembre i, des de llavors, la situació es troba estable.