PRESSUPOSTOS 2021

Avià aprova el pressupost de 2,7 milions d’euros pel 2021

Destaca el projecte d’urbanització de la Plaça de l’Església, que es preveu que tingui un cost de 520.000 euros

per NacióBerguedà, 26 de gener de 2021 a les 11:27 |
Simulació del projecte de la Plaça de l'Església | Ajuntament d'Avià
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament d’Avià ha donat llum verda, aquest dilluns, a un pressupost de 2,7 milions d’euros pel 2021. Aquesta xifra suposa un increment de mig milió d'euros en relació al 2020, que va ser de 2,2 milions. Els comptes municipals preveuen un important capítol d’inversions, que arriba als 815.00 euros, i es mantenen els 15.000 euros d’ajudes destinades als treballadors autònoms i petits empresaris que han vist disminuir la seva facturació per la Covid-19. El 2020, el consistori ja va atorgar un paquet de subvencions per aquesta mateixa quantitat amb l’objectiu de donar suport als emprenedors del poble.

La inversió amb un volum econòmic més gran d’aquest pressupost 2021 són les obres d’urbanització de la plaça de l’Església, amb una despesa prevista de 520.000 euros i que es pagaran amb ajudes atorgades per la Diputació de Barcelona. Aquest projecte abraça l'esplanada que hi ha davant de l'església parroquial i que es fa servir d'aparcament, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el Camí de Santa Maria.


L’Ajuntament també contempla destinar 204.000 euros a fer un nou tancament perimetral del pavelló des de la claraboia de la teulada baixant pel laterals. Les lames seran d’acer galvanitzat. Es tracta d’un estructura calada que permet el pas de la llum i el vent però que alhora dificulta l’entrada de la pluja. Aquesta és la sisena fase del tancament del pavelló municipal, un equipament polivalent molt usat per entitats i particulars abans de la pandèmia.

El capítol d’inversions també preveu destinar 20.000 euros a la construcció de 20 nous nínxols del cementiri municipal, que actualment en té 550. Així mateix es construiran columbaris per a les famílies que vulguin dipositar-hi les urnes amb les cendres dels seus difunts. Se’n faran 20 per donar resposta a les necessitats dels veïns.


A més, i per primera vegada, l’Ajuntament d’Avià atorgarà 10.000 euros d’ajudes als esportistes d’elit que visquin al poble. Properament es faran públiques les bases per accedir a aquesta convocatòria que vol ser un suport pels esportistes locals que participen en competicions d’àmbit estatal.

El ple ordinari de gener també ha aprovat les bases de les subvencions per fomentar l’estalvi energètic dotades amb 20.000 euros. L’Ajuntament pagarà el 50% fins a un límit de 300 euros de la compra d’un equip d’osmosi per tractar l’aigua que les famílies consumeixen a casa. L’objectiu és reduir el consum d’aigua envasada en ampolles o garrafes de plàstic, un material contaminant. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Avià redobla la seva aposta per les energies sostenibles i l’estalvi energètic.

 

Participació