CORONAVIRUS

La Covid-19 recula a Berga

La incidència de la malaltia ha millorat a la ciutat respecte la setmana anterior

per Laura Masnou , 25 de gener de 2021 a les 13:11 |
El regidor de Drets Socials, Ivan Sánchez, durant la roda de premsa telemàtica | Laura Masnou
La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga millora respecte la setmana anterior. Així ho ha explicat el regidor de Drets Socials, Ivan Sánchez, en l'habitual roda de premsa telemàtica dels dilluns per actualitzar les dades d'incidència a la ciutat. Sánchez ha informat que en els últims set dies s’han detectat un total de 31 casos positius de Covid-19, cosa que suposa una davallada de 44 casos respecte la setmana passada, que se’n van detectar 75.

Aquesta disminució del nombre de contagis ha suposat també una reducció del risc de rebrot. Fa una setmana, aquest es trobava disparat per sobre dels 1.000 punts, mentre que a dia d’avui, tot i que continua essent molt alt, es troba als 294,02 punts. Pel que fa a la taxa de reproducció de la malaltia, també ha baixat i actualment ja es troba per sota d’1, concretament a 0,52. Aquest indicador, que permet veure si la malaltia està en creixement o en decreixement, la setmana passada es trobava disparat per sobre d’1,5.


Pel que fa a les dues residències de la ciutat, es troben en situació estable i sense casos diagnosticats de Covid-19. Quan a l’Hospital Sant Bernabé de Berga, actualment té 11 persones ingressades amb Covid-19 i 9 professionals afectats pel virus. A més, durant l’última setmana s’han donat 12 altes hospitalàries, s’ha hagut de traslladar un pacient a un altre centre sanitari i s’ha hagut de lamentar una defunció.

Sánchez ha afirmat que, malgrat les dades actuals permeten ser “moderadament optimistes”, des de l’hospital avisen que, si bé el nombre d’ingressos no és tan alt com en la primera onada i es veu certa estabilització en el nombre d’ingressos i d’altes, molts dels casos que arriben actualment al centre sanitari són més greus.  Davant d’això, ha tornat a fer una crida a la responsabilitat i a extremar les mesures de protecció. 

 

Participació