La Patum 2021, en mans de la pandèmia

La regidora Roser Valverde assegura que hi ha diferents propostes sobre la taula, però que cal esperar per veure com evoluciona la situació

Laura Masnou
23 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:27h
Salt de l'Àliga de la Patum de Lluïment (arxiu)
Salt de l'Àliga de la Patum de Lluïment (arxiu) | Pilar Màrquez Ambròs
L’any passat va ser el primer des de 1938 en què els berguedans i berguedanes no celebraven la festa més estimada. Fa més de vuitanta anys es va suspendre amb motiu de la Guerra Civil, l’any passat per la irrupció de la Covid-19. I, malauradament, aquest any les coses tampoc pinten massa bé per aquesta festa que és Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco des del 2005.

El Patronat de la Patum s’ha reunit per parlar i plantejar els actes de la Patum 2021 tenint en compte el context actual de la Covid-19 i la impossibilitat del desenvolupament normal d’aquesta. La regidora de Patum, Roser Valverde, ha explicat a NacióBerguedà que “s’estan plantejant diferents escenaris i propostes que, de moment, encara no estan definides. Hem d’esperar una mica més perquè no sabem com evolucionarà tot amb tants mesos d’antelació”. Valverde ha remarcat també la importància i la necessitat de “ser prudents” i de tenir en compte tots els escenaris possibles.

Roser Valverde ha assegurat que hi ha diferents propostes sobre la taula, però ha preferit no avançar quines són perquè “tot dependrà de com evolucioni la situació”. De moment, ha explicat, es tornaran a trobar de cara a febrer per seguir treballant en l’adaptació de la Patum 2021 a la situació actual de pandèmia.
Arxivat a