TERRITORI

Neix Berguedà Bike Trails per promoure el cicloturisme a la comarca

L’objectiu és donar a conèixer les atraccions turístiques del Berguedà a través de la pràctica ciclista

per Laura Masnou, 22 de gener de 2021 a les 10:45 |
Equip de Berguedà Bike Trails | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Berguedà Bike Trails és un projecte liderat per Oriol Rego, Ricard Calmet i Albert Vilardaga que ha nascut amb la intenció de promoure el cicloturisme al Berguedà i oferir l’oportunitat de descobrir el potencial que té la comarca per a la pràctica ciclista.

Des de Berguedà Bike Trails estan creant una web que aglutinarà rutes ciclistes per diferents disciplines i nivells de dificultat “que es puguin fer tant per lliure com a través de paquets turístics que es comercialitzaran des de l’agència berguedana Pedratour”, explica Oriol Rego. Per tal de treure el màxim partit a diferents establiments i sectors de la comarca, s’oferiran opcions en què els clients puguin visitar llocs emblemàtics de la comarca, puguin pernoctar en diferents tipologies d’establiments i puguin consumir productes de qualitat i proximitat.


Un dels impulsors d’aquest projecte, Oriol Rego, comenta que “la web serà un portal de rutes per donar a conèixer la comarca a tothom. La particularitat és que la web no només donarà informació dels tracs, ports o serres per on passi la ruta ciclista, sinó que també en donarà d’establiments d’hostaleria i d’història de llocs emblemàtics. Per exemple, si una ruta passa pel costat d’una església romànica, des de la web s’explicarà la història de l’església”.

Tal i com expliquen ells mateixos, el projecte parteix d’una premissa bàsica: el respecte per la natura i pel Berguedà. És per això que “sempre es treballarà des de la sostenibilitat i amb la intenció de dinamitzar el teixit econòmic de la comarca tot integrant diferents àmbits del sector de serveis com ara l’hostaleria, la gastronomia i el comerç local”.


Darrere d’aquesta iniciativa hi ha també diferents empreses del territori, com ara Velo Berga, un negoci emergent que treballa per impulsar la pràctica ciclista i que serà el partner principal, i l’agència de viatges Pedratour, que s’encarregarà de gestionar les reserves de tots els elements que composen aquesta experiència cicloturista a la comarca.

Les rutes que oferirà Berguedà Bike Trails es podran començar a practicar aquesta primavera a nivell particular en format bikepacking o de forma organitzada.

 

Participació