Gironella instal·la punts d’accés WiFi gratuïts

La instal·lació ha estat subvencionada per la Unió Europea en el marc de la iniciativa WiFi4EU

Laura Masnou
21 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:18h
Gironella
Gironella | Laura Masnou
Gironella ja compta amb 11 punts d’accés WiFi gratuïts distribuïts per diferents punts del municipi. Aquesta xarxa pública de wifi, que ja està en funcionament i és totalment gratuïta, permet als usuaris navegar a una velocitat mínima de 30mbps sense limitació. Per accedir-hi no és necessari registrar-se, només cal seleccionar la xarxa “WIFI4EU” i acceptar les condicions d’ús.

“Aquest projecte es va aprovar i començar durant l’anterior legislatura i ara, per fi, ja és una realitat. Hem decidit centralitzar 11 punts wifi en zones concorregudes del poble com ara la Plaça de l’Estació, la zona esportiva, la Plaça de la Vila i l’Espai Sant Tomàs, que és on es reuneixen les entitats del poble. Des d'aquests punts serà possible connectar-se a Internet amb una velocitat de navegació bona”, explica David Saborido, regidor de comunicació. L’Ajuntament va aconseguir la subvenció a la tercera convocatòria, l’abril del 2019, però la instal·lació s’ha endarrerit a causa de la Covid-19.

La instal·lació, que ha tingut un cost de 15.000 euros, no ha suposat cap despesa per l’Ajuntament del poble, ja que ha estat subvencionada per la Unió Europea en el marc de la iniciativa WiFi4EU.