MEDI AMBIENT

El Consell amplia els horaris de les deixalleries i el servei de recollida de voluminosos

La deixalleria de Berga obrirà 40 hores a la setmana i hi haurà recollida de voluminosos als 31 municipis berguedans

per NacióBerguedà , 20 de gener de 2021 a les 10:35 |
Deixalleria de Berga | Consell Comarcal del Berguedà
Aquest dimecres, el ple del Consell Comarcal debatrà, i es preveu que aprovi, la proposta del plec de clàusules per dur a terme la licitació de les deixalleries fixes, així com també la mòbil i la recollida de voluminosos que estarà reservada a un Centre Especial de Treball (CET). Una vegada s’hagi aprovat aquest plec, s’obrirà el període de la licitació i es farà l’adjudicació.

Les noves concessions tenen un valor de 5 milions d’euros i es faran per un període de 9 anys en total (8 anys de contracte més 1 de pròrroga). El conseller comarcal de Territori i Medi Ambient Vicenç Linares ha destacat que el fet que deixalleries fixes i mòbil estiguin obertes més hores “suposarà una important millora pels usuaris.”


Ampliació d’horaris de les deixalleries

Actualment, les tres deixalleries fixes de la comarca, ubicades a Berga, Puig-reig i Guardiola de Berguedà obren 25 hores a la setmana durant l’hivern i 28 durant l’estiu. Amb la nova concessió, la deixalleria de Berga ja obriria matí i tarda (recordem que actualment només està oberta als matins) per tal de poder oferir el servei 40 hores setmanals.  


El nou concurs també contempla l’ampliació del servei de la deixalleria mòbil, servei que es presta als 31 municipis de la comarca. El conseller de Medi Ambient, Vicens Linares, explica que s’augmentarà la freqüència als pobles on es fa la recollida porta a porta per “garantir una millor cobertura els caps de setmana als municipis amb segones residències”.

El municipi que tindrà més hores de servei serà Berga, on la deixalleria mòbil estarà operativa dos dies a la setmana. Pel que fa als municipis del porta a porta, disposaran del servei amb més freqüència  i la majoria dels pobles de la comarca la tindran a disposició dels usuaris almenys un cop al mes.

Recollida de voluminosos a tota la comarca

Actualment, el servei de recollida de voluminosos només es presta un cop al mes als 12 pobles que fan el porta a porta. Amb el nou concurs, s’ampliarà aquest servei per tal que arribi als 31 municipis de la comarca, fins i tot en cap de setmana.

La nova concessió permetrà oferir un servei adaptat a la demanda i a les necessitats dels usuaris “sense rutes establertes”. En 24 hores com a màxim es donarà dia i hora per fer la recollida de mobles o altres deixalles de gran volum i, un cop s’hagi donat l’hora, s’hi anirà en un màxim de 4 dies. La recollida, que fins ara es realitzava amb furgoneta, es durà a terme amb un camió que té més capacitat que el sistema actual.

 

Participació