Les residències del Berguedà comencen a rebre la segona dosi de la vacuna

Els equips de vacunació del Berguedà i del Bages ja han anat a les primeres residències per a completar la vacunació als residents i professionals dels centres

NacióBerguedà
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:39h
Equip de vacunació
Equip de vacunació | CatSalut
Els equips de vacunació del Departament de Salut de la Regió Sanitària de la Catalunya Central han començat a administrar la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 a residències del Berguedà i Bages. Els primers en rebre-la han estat els usuaris i treballadors del centre de serveis l’Onada de Casserres i de les residències Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, Valldaura de Manresa i La Masia de Vacarisses.
 
En total, avui s’administren 159 injeccions de la segona dosi a residents dels quatre centres i 89 professionals. Entre aquests, la primera usuària a rebre la segona dosi a la regió sanitària és Maria Jesús Pérez Barea. Una infermera de l’equip de vacunació del departament li ha administrat la injecció quan passaven pocs minuts de les 9 del matí. La Maria Jesús ha animat la població a vacunar-se per aconseguir la immunitat de grup i ha reconegut que el primer que vol fer quan pugui sentir-se segura és passejar per l’entorn de la residència, tornar a veure la seva família i, sobretot, abraçar els qui estima.
 
També ha rebut la vacuna Judit Bujons, directora de la residència Atzavara, 21 dies després que li administressin la primera dosi. Bujons ha explicat que després de la primera dosi no va tenir molèsties relacionades amb la injecció i s’ha mostrat satisfeta per la bona resposta entre usuaris i professionals perquè, ha dit, la campanya de vacunació és l'oportunitat de frenar els contagis.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central hi ha tres coordinadores de vacunació que lideren diversos equips mòbils que es desplacen a residències i que col·laboren també amb la vacunació a professionals de primera línia, l’altre col·lectiu que s’ha prioritzat en aquesta fase de la vacunació.

La setmana que ve també s'administraran les segones dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech a les comarques d’Osona, Anoia, Moianès i Solsonès.