El Consell Comarcal del Berguedà amplia el conveni de col·laboració amb el Consell Esportiu

El nou conveni preveu que l’ens esportiu doni suport i assessori a les entitats i ajudi als ajuntaments en la organització d’esdeveniments esportius

Laura Masnou
18 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:56h
El Consell Esportiu coordina el programa de l’Esport Blanc
El Consell Esportiu coordina el programa de l’Esport Blanc | Consell Comarcal del Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha ampliat el conveni de col·laboració amb el Consell Esportiu i li ha cedit unes estances de l’Oficina Jove després que hagi hagut de deixar l’espai que ocupava al pavelló esportiu de la ciutat a requeriment de l’Ajuntament.

“És una bona oportunitat pel Consell Esportiu. Guanyarem en visibilitat, en atenció i podrem ampliar la cartera de serveis. Aquest conveni ens permet unir sinergies entre el Consell Esportiu i el Consell Comarcal per oferir suport als ajuntaments en l’organització de programes i esdeveniments esportius i a les entitats de la comarca”, explica Abel García, conseller comarcal d’Esports i alhora president de l’ens esportiu.

García destaca la complexitat que suposa la gestió d’entitats i esdeveniments, per això la unió entre el servei d’esports que té el Consell Comarcal i els efectius del Consell Esportiu els permetrà oferir un servei “més integral”. Aquest nou conveni preveu que l’ens esportiu doni suport i assessorament a les entitats, tant pel que fa a funcionament com a obligacions legals i fiscals. “Amb aquest conveni ampliem la xarxa d’actius, que ens permetrà col·laborar i treballar conjuntament”, exposa García.

La vigència d’aquest conveni serà d’un any, prorrogable anualment i per un termini màxim de 4 anys.

Una entitat amb una llarga trajectòria

El Consell Esportiu del Berguedà es va crear l’any 1981 per assegurar el dret a l’activitat física i esportiva de les persones, especialment dels infants. Aquest ens fomenta, la promoció, la formació, la gestió de serveis i l’organització de l’activitat física i esportiva en edat escolar, no federada, en totes les franges d’edat.
 
Cal destacar que, en els darrers anys, el Consell Esportiu ha portat la coordinació del programa de l’Esport Blanc, el qual ha significat apropar, aproximadament cada curs, a uns 700 escolars a la pràctica de les diferents disciplines de neu.