El turisme i la restauració del Berguedà també demanen la flexibilització del confinament municipal

L’ACEB impulsa trobades entre els representants de turisme, restauració i comerç de la comarca i els directors generals per analitzar la situació en temps de pandèmia i veure com millorar l’activitat econòmica

NacióBerguedà
18 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:10h
Trobada telemàtica amb el Director General de Turisme, Octavi Bono
Trobada telemàtica amb el Director General de Turisme, Octavi Bono | ACEB
El turisme, la restauració i el comerç son els sectors més afectats per les restriccions actuals. És per això que van demanar una flexibilització de les mesures en unes trobades liderades per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà amb la Direcció General de Turisme i la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya. Les seves queixes se sumen a les del President del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, que ja fa uns dies va demanar que en zones poc poblades es permetés un confinament comarcal.

En aquesta primera trobada telemàtica, el sector del turisme i la restauració del Berguedà va fer paleses les dificultats que pateixen des que va començar la pandèmia. Els establiments dels pobles amb pocs habitants  veuen molt limitada la seva activitat, ja que no poden rebre visitants de pobles veïns i, per tant, pràcticament no generen activitat. Aquest fet ha obligat a alguns d’ells a abaixar la persiana. Davant aquesta petició, el Director General de Turisme, Octavi Bono, va assegurar que des del seu departament s’han defensat millores per poder atendre les peticions del sector turístic, tot i que entén que, de moment, puguin ser poques, ja que les decisions depenen de l’evolució de les dades epidemiològiques.

En la trobada amb Monserrat Vilalta, Directora General de Comerç, els representants del sector comercial van insistir en la necessitat de disposar d’ajudes econòmiques concretes per a la digitalització i modernització dels negocis. L’objectiu del comerç berguedà, a través de la nova federació comarcal, és crear un aparador conjunt per posicionar-se al mercat i evitar la fuga de clients a comarques veïnes. Els representants de les entitats asseguren que la principal necessitat és disposar d’una eina tecnològica que permeti la creació d’aquesta plataforma.

Tant Vilalta com Bono van assegurar que més enllà de les ajudes per fer front als efectes de la pandèmia, estan treballant per poder donar suport al turisme, la restauració i el comerç amb la creació d’un pla de xoc amb noves ajudes i amb línies tant pels negocis que han de reinventar-se com per què les empreses que ja funcionen puguin créixer.