La transmissió de la Covid-19 s’accelera a la ciutat de Berga

El risc de rebrot es dispara per sobre dels 1.000 punts i la taxa de reproducció de la malaltia ja es troba a 1,7

Laura Masnou
18 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:31h
El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, i l'alcaldessa Montse Venturós en roda de premsa (arxiu)
El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, i l'alcaldessa Montse Venturós en roda de premsa (arxiu) | Aj.Berga
La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga no és bona. Així ho ha afirmat l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en roda de premsa conjunta amb el regidor de Drets Socials, Ivan Sánchez. En els darrers set dies s’han diagnosticat 75 casos positius a la ciutat, cosa que suposa un augment de més de 30 casos respecte la setmana anterior. Aquest augment de casos ha disparat l’índex de rebrot, que actualment ja supera els 1.000 punts (recordem que per sobre dels 200 punts es considera risc molt alt), i la taxa de reproducció de la malaltia, que a dia d’avui es troba a 1,7.

Pel que fa a les dues residències de la ciutat, la situació es troba estable i sense contagis. Els residents i treballadors d’ambdues residències ja han rebut la primera dosi de la vacuna i s’està a l’espera que durant els propers dies rebin la segona.

Quant a l’Hospital Sant Bernabé, que des del passat dia 7 de gener no permet rebre visites, hi ha un total de 12 persones ingressades amb diagnòstic Covid-19, s’han donat 13 altes i s’han de lamentar 4 defuncions durant la darrere setmana. Actualment, també hi ha 9 professionals sanitaris afectats pel virus.

Tant Venturós com Sánchez han fet una crida a la responsabilitat per complir les indicacions de Salut per tal d’evitar contagis.