El pilot guardiolenc Marc Calmet completa el seu primer Dakar

El berguedà acaba en la 34a posició de la general de motos amb un temps de 63h51'11''

15 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:57h
Marc Calmet durant la seva participació al Dakar.
Marc Calmet durant la seva participació al Dakar. | Dakar
El pilot de motos Marc Calmet (Guardiola de Berguedà, 1987) ha completat el seu primer Dakar, que s'ha celebrat per segon any consecutiu a l'Aràbia Saudita. Calmet, amb una Rieju, ha acabat a la 34a posició de la general amb un temps de 63h51'11''.

Al seu compte d'Instagram, a través d'un vídeo, s'ha mostrat molt satisfet per l'experiència i ha enviat agraïments a tota la gent que li ha donat suport i molt especialment el seu pare, amb qui de petit va descobrir l'amor per les motos. "Si es lluita, tot és possible", ha expressat emocionat.

Nascut a Guardiola de Berguedà, el pilot guardiolenc fa dues dècades anys que participa en competicions i ha guanyat diversos campionats i subcampionats sobre la motocicleta. El 2019 va ser un any d'èxits pel guardiolenc. Calmet va proclamar-se campió de Catalunya de resistència sobre terra.També va ser campió a l'Open Baja Aragón i sotscampió de Catalunya d'endurades.

Durant el 2020 Marc Calmet va disputar cinc proves del campionat estatal d'enduro. La pandèmia no ho ha posat fàcil a ningú, però després d'una llarga aturada de la competició per la Covid-19 va demostrar estar en plena forma i va aconseguir el tercer calaix del podi al Ral·li Montes de Conca, el mes d'octubre.